TERNAT - Abdelillah Lamgebech ook kandidaat provincieraadsverkiezingen voor Vooruit

C21

TERNAT - Abdelillah Lamgebech ook kandidaat provincieraadsverkiezingen voor Vooruit

Afbeelding_van_whatsapp_op_2024-07-29_om_23
 

Van Abdelillah Lamgebech was reeds geweten dat hij kandidaat is op de progressieve open lijst van VooruitgroenXL. Abdelillah maakt nu bekend dat hij ook kandidaat zal zijn op de provincieraadslijst van Vooruit. 

Hij is afkomstig van Tetouan een stad van 1 miljoen inwoners in Marokko, maar woont al sinds 1997 in België. In 2012 trouwde hij, zijn echtgenote is ook afkomstig van Marokko. Samen hebben ze een zoon van 7 jaar. In 2020, in volle coronatijd, verhuisde Abdelilah van Brussel naar Ternat. Maar ook daarvoor had hij al een band met Ternat. Hij geeft namelijk sinds 2016 les in de gemeentelijke basisschool van Wambeek, en ook zijn zoontje loopt daar school vanaf de onthaalklas.

 studeerde Fysica in Marokko

Abdelillah studeerde Fysica in Marokko, waar hij een bachelor behaalde, en ging daarna voor een master aan de ULB. Doordat zijn eigen vader leermeester was geweest van het eerste leerjaar en het niet eenvoudig was om een geschikte job te vinden, besliste Abdelilah om leerkracht te worden. Het werd geen wiskundeleerkracht zoals hij eerst dacht, maar wel leerkracht levensbeschouwelijke vakken – Islamgodsdienst.

 aan de slag in het Nederlandstalig onderwijs

Omdat hij er het nut en de kansen van inzag, leerde Abdelilah Nederlands bij CVO Lethas Brussel, waardoor hij aan de slag kon in het Nederlandstalig onderwijs. En dat levenslang leren belangrijk is voor Abdelilah, bewijst hij door dit schooljaar af te studeren als master Moraalwetenschappen aan de VUB.

 komt graag naar CC De Ploter

Abdelillah woont graag in Ternat, hij vindt Ternat een warme, aangename gemeente. Toch vindt hij het soms moeilijk om in contact te treden met de inwoners ervan, of een wat langer gesprek te hebben met de buren. Daarom droomt hij ervan om activiteiten te kunnen bijwonen of ondersteunen die mensen samenbrengen, zoals workshops of koken. Één plek in Ternat waar Abdelilah vaak komt is De Ploter, en al zeker voor de films die ze er tonen. Maar ook de Zondagen van De Ploter worden door hem gesmaakt, hoewel ook daar aansluiting niet altijd evident is omdat mensen dikwijls al in groep komen.

wil zijn kind zien opgroeien in een betere wereld

 Als afsluiter wil Abdelillah graag meegeven wat voor hem belangrijk is: zijn kind zien opgroeien in een betere wereld en zijn carrière verder zetten in Wambeek. Politiek engagement opnemen vindt Abdelilah een evidentie: ten slotte zijn wij verantwoordelijk om onze omgeving beter te maken voor de volgende generatie.

 

Meer info : alamgheb@hotmail.com

 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2024
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 13 sep 2024
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 01 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 24 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 20 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 18 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 16 aug 2024

archief