TERNAT - Lijst Volks stelt trekker, duwer en nieuwe volksfiguren voor

C21

TERNAT - Lijst Volks stelt trekker, duwer en nieuwe volksfiguren voor

Img_0370
De trekker en de duwer van de lijst Volks
 

Michel Vanderhasselt wordt dan toch lijsttrekker van Volks (het vroegere cd&v-volks). Jozef Borremans wordt lijstduwer. Er worden ook al enkele nieuwe kandidaten bekendgemaakt maar nog geen volledige lijst.

Persbericht lijst Volks :

#volks trekt vol vertrouwen naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober met huidig burgemeester Michel Vanderhasselt als lijsttrekker en Jozef Borremans als lijstduwer. Twee zeer ervaren politici die #volks naar de verkiezingen zullen leiden en hun waardevolle ervaring zullen delen met onze nieuwe kandidaten. 
 
 
Michel Vanderhasselt (74 jaar)
Michel Vanderhasselt, de huidige burgemeester, is de lijsttrekker van #volks. Hij staat bekend om zijn inzet voor een nette en propere gemeente. Michel is thuis in groot Ternat en staat altijd klaar voor de inwoners, wat hem een zeer bereikbare en betrokken burgemeester maakt. Zijn toewijding aan de gemeenschap en focus op leefbaarheid maken hem de ideale leider voor #volks.
 
Jozef Borremans (66 jaar)
Jozef Borremans, de lijstduwer van #volks, brengt een schat aan ervaring met zich mee. Hij heeft 16 jaar als schepen gediend en heeft zich in het bijzonder ingezet voor de belangen van andersvaliden, openbare werken en het seniorenbeleid. Zijn langdurige betrokkenheid en expertise maken hem een waardevolle steunpilaar voor de partij. Jozef is vastberaden om zijn ervaring te delen met de nieuwe kandidaten en zich in te zetten voor een inclusieve en toegankelijke gemeenschap.
 
Naast de nieuwe kandidaten die we reeds in februari hebben voorgesteld, zijnde Agnes Delcourt, Kevin Coppens, Lesley Deschepper & Mario Van Cauwenbergh, stellen wij u graag nog enkele nieuwe #volksfiguren voor.
 
Leen Geenens (18 jaar)
Leen Geenens is 18 jaar oud en recent afgestudeerd aan het Leonardo College in Denderleeuw, waar ze wiskunde en wetenschappen heeft gevolgd. Komend jaar gaat zij industrieel ingenieur studeren, met een specialisatie in industrieel ontwerpen, in Kortrijk. Ze blijft echter in Ternat wonen om te kunnen blijven voetballen bij FC Dames Ternat, waar ze al negen jaar speelt en drie jaar training geeft. Nu staat ze klaar voor een nieuwe uitdaging bij #volks.
 
Alina Ciobanu (42 jaar)
Alina Ciobanu is 42 jaar oud en afkomstig uit Moldavië. Ze woont al 8 jaar in Ternat samen met haar man en drie prachtige dochters. Alina is zelfstandig ondernemer in permanente make-up en werkt ook als kapster. Ze volgt een gezonde levensstijl en is een grote dierenliefhebber. Alina vindt Ternat een geweldige gemeente om in te wonen en kijkt ernaar uit om het nog beter te maken. Ze wil zich inzetten voor het planten van meer bomen en het creëren van leuke speelplaatsen voor kinderen. Samen werken aan een perfecte gemeenschap waar verschillende culturen harmonieus samenleven, is iets waar Alina enthousiast naar uitkijkt.
 
Jonas Meert (20 jaar)
Jonas Meert woont in het centrum van Ternat en wordt 21 in december. Sinds 2021 studeert hij bio-ingenieur aan de UGent. Zijn studies sluiten nauw aan bij het milieu- en klimaatprogramma van #volks. Daarnaast is hij al jaren actief als speler en trainer bij Volleybalclub Kruikenburg, waardoor hij de waarde van verenigingen in Ternat goed begrijpt. Dit alles zorgt ervoor dat hij zich met alle plezier politiek wil engageren voor een sportief, modern en groen Ternat.
 
Guy Hendrickx (60 jaar)
Guy Hendrickx is al 40 jaar actief binnen de lokale afdelingen van CVP en later CD&V in Affligem en Ternat, eerst als bestuurslid en later als voorzitter. Nu wil hij samen met burgemeester Michel Vanderhasselt en zijn medekandidaten van #volks voluit gaan om de komende zes jaar af te maken wat de afgelopen jaren is gestart, zoals de herinrichting van de Fossebaan en de Kerkstraat in Lombeek. Daarnaast wil hij werken aan kleine ingrepen die Ternat mooier en aangenamer maken. Via zijn echtgenote Betty Casteleyn, die schoonheidsspecialiste is, hoort hij dagelijks wat er leeft bij haar klanten en wat zij willen zien aangepakt. Daarom wil hij zeker werk maken van het aanpakken van onaangepaste snelheid in de woonstraten, het beteugelen van sluikstorten en de netheid van de straten en wandelwegen.
 
Brian Van Mulders (22 jaar)
Brian Van Mulders groeide op in het centrum van Ternat, waar hij school liep in De Brug, Sint-Angela, en vier jaar geleden afstudeerde aan Sint-Jozef. Hij is bijna afgestudeerd als rechtenstudent aan de VUB. Velen kennen hem als jobstudent in de onderneming van zijn ouders (IJS Roger). Zijn interesse in (nationale) politiek leidde tot zijn keuze voor een rechtenopleiding en zijn engagement in de lokale politiek om impact te hebben en het algemeen belang te dienen. Geloofwaardigheid, betrokkenheid en daadkracht zijn de drie overkoepelende politieke waarden die hij heel belangrijk vindt.
 
Liesbeth Vankelecom (53 jaar)
Liesbeth Vankelecom is moeder van Stephanie, Maxime en Zoé en woont samen met Wim in de August De Feyterstraat. Ze werkt al bijna 30 jaar in de Brusselse gemeentelijke wereld en is daardoor helemaal thuis in de lokale overheid. Altijd in beweging, ondernemend en sociaal geëngageerd. In haar vrije tijd speelt ze volleybal bij Set-Up en is ze actief in het bestuur. Daarnaast is ze actief in de sportraad, houdt ze zich bezig met 'mooimaken', wandelt ze met vriendinnen en is ze betrokken als dopjessorteerder. Via het project 'fietsvrienden' heeft ze zich het afgelopen jaar ingezet voor Oekraïense vluchtelingen, die ze met raad en daad blijft bijstaan. Een echte bezige bij.
 
Nene Diambulu (40 jaar)
Nene Diambulu woont sinds juni 2013 in Ternat aan de Lotuslaan 8, samen met haar gezin. Ze is moeder van drie kinderen, twee jongens en een meisje, en is getrouwd met Didier Kisata. Oorspronkelijk afkomstig uit de Democratische Republiek Congo, bezit ze de Nederlandse nationaliteit. Nene is actief lid van de stichting Congolese Vrouwen in Ternat en is tevens gedelegeerde van de vakbond ACV bij Leclair, waar ze werkzaam is.
 
Kris Biesemans (39 jaar)
groeide op in Wambeek en woont nu in Ternat, waar hij zichsinds jonge leeftijd inzet voor het lokale verenigingsleven envoor initiatieven zoals Kom op Tegen Kanker. Als eerste kinder-burgemeester van Ternat in 1996 ontwikkelde hij al vroeg een passie voor politiek. Tijdens zijn studies als burgerlijk scheikundig ingenieur in Leuven bleef hij actief voor de LGBTQ+ gemeenschap en zette hij zich in voor gelijke rechten.
Professioneel heeft hij altijd gewerkt als deskundige in preventie, veiligheid, welzijn, milieu,vergunningen en duurzame ontwikkeling bij bedrijven zoals Engie, Schneider Electric en Plopsa. Zijn sociaal engagement richt zich momenteel op de Andersvalidenvereniging Kruikenburg VZW, waar hij samen met zijn man mensen met een handicap ondersteunt.
Met eerdere ervaring in het Dagelijks Bestuur van de Ploter en het Autonoom Gemeentebedrijf, wil hij Ternat veiliger, leefbaarder en meer verbonden maken. Hij gelooft in politici die luisteren naar de gemeenschap en verbindend werken. Kris is altijd aanspreekbaar en staat open voor dialoog! In zijn vrije tijd speelt hij tennis en padel, toont hij af en toe zijn goochelkunsten, en reist hij graag met zijn echtgenoot Michaël. Samen Werken aan een Bruisend Ternat is zijn missie!
Met deze diverse en dynamische groep nieuwe kandidaten gaat #volks vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet, vastberaden om Ternat nog mooier en leefbaarder te maken voor iedereen. Binnenkort maken wij onze volledige lijst bekend.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2024
Persbericht
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 19 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 13 sep 2024
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 01 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 24 aug 2024

archief