TERNAT - Voor Ternat wil het licht langer aan laten en jongeren aanmoedigen om te gaan stemmen’

C21

TERNAT - Voor Ternat wil het licht langer aan laten en jongeren aanmoedigen om te gaan stemmen’

Vanavond vindt in Jeugdcentrum Puls (naast Sportcentrum) een door de Jeugdraad georganiseerd debat plaats. Voor Ternat maakte gisteravond in een persbericht enkele standpunten bekend die ze vanavond wil verdedigen.

‘Jongeren vooral aanmoedigen om te gaan stemmen’

 

Aan de vooravond van het debat van de Ternatse jeugdraad riep Voor Ternat de jongeren op om op 13 oktober vooral uit hun bed te komen en te gaan stemmen. “We hebben naar jongeren geluisterd. Hun bezorgdheden nemen we graag mee.”

Lijsttrekker Ines Swaelens en jonge kandidaat Maarten Babeliowsky (23) zullen Voor Ternat vertegenwoordigen. De partij hoopt er vooral jongeren te kunnen motiveren om te gaan stemmen. “We moeten jongeren doen beseffen wat hun stem allemaal teweeg kan brengen.”

Het licht blijft aan vannacht

 

“Als schepen van jeugd heb ik de afgelopen jaren naar jongeren geluisterd,” zegt Ines Swaelens.  Een van de dingen die de laatste maanden in bijna in elk gesprek terugkwam, is de vraag naar straatverlichting die langer aan blijft. “Terug naar huis fietsen als je geen steek voor je ogen ziet, dat is niet verantwoord. Ik ben zelf ook al eens op een vuilzak geknald.” zegt Maarten Babeliowsky. Voor Ternat wil nu vooral uitzoeken hoe ze dit kunnen aanpakken. “Het doven van de lichten is een maatregel die genomen is in een periode met torenhoge energiekosten. Intussen zijn de prijzen gedaald, zijn de meeste lichten vervangen door LED lichten en kunnen we die beslissing evalueren. We verbinden ons ertoe oplossingen te zoeken in eerste instantie samen met de buurgemeenten. Als dat nodig blijkt, gaan we op zoek naar alternatieven om de veiligheid te verbeteren.” 

 

Volgens de jeugd is er naast meer vuilbakken en een veilige stationsomgeving ook nood aan een beleid rond organiseren en ondernemen.  Ines Swaelens: “ Een evenement organiseren is vandaag een huzarenstuk met veel regeltjes en formulieren. Dat ontmoedigt enorm en kan anders.” Ook fuifzaal Puls staat te vaak leeg. Maarten Babeliowsky: “We hebben een ideale locatie om fuiven te organiseren maar vandaag wordt het ons zo moeilijk gemaakt. Met respect voor de omgeving en de buren moeten jeugdverenigingen opnieuw alle kansen krijgen om een jeugdfuif te organiseren.” 

 

Voor Ternat roept jongeren op om van hen te laten horen: “Dat het probleem van de lichten zo hoog zat, beseften we pas toen het ons zo vaak werd verteld. Zorg samen met ons voor Ternat.”

 

Debattle in een organisatie van de Ternatse Jeugdraad, 20u, JC Puls

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2024
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 23 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 22 sep 2024
Guido Van Cauwelaert | 19 sep 2024
Guido Van Cauwelaert | 13 sep 2024
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 01 sep 2024

archief