Nieuwe verlichting langs fietssnelweg F209 in DILBEEK, LIEDEKERKE en TERNAT

C21

Nieuwe verlichting langs fietssnelweg F209 in DILBEEK, LIEDEKERKE en TERNAT

Scherm__afbeelding_2024-10-11_om_10
 
De provincie Vlaams-Brabant liet, in samenwerking met de gemeenten Dilbeek, Liedekerke en Ternat, nieuwe verlichting plaatsen op de F209, de fietssnelweg tussen Denderleeuw en Brussel.
​In het voorjaar is Fluvius gestart met het plaatsen van verlichting op de fietssnelweg F209. De plaatsing gebeurde in verschillende fases in de gemeenten Dilbeek, Ternat en Liedekerke.
In totaal werden er 211 lichtpalen geplaatst, waarvan 113 in Ternat, 83 in Dilbeek en 15 in Liedekerke. Ze staan tussen de rotonde met de N208 in Liedekerke tot aan het kruispunt met de Poverstraat in Dilbeek. ​
​De verlichting brandt vanaf 5 uur ‘s ochtends tot 23 uur. In de nacht wordt de verlichting volledig gedoofd omwille van natuurgebied in de buurt.
“De verlichting maakt deel uit van een optimalisatieproject op de F209”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Daarbij werden de kruispunten van de fietssnelweg met lokale gemeentelijke wegen verbeterd. In 2021 werd de fietssnelweg ook volledig bewegwijzerd. Deze ingrepen maken van de fietssnelweg F209 een veilige een vlotte verbinding tussen Brussel en Denderleeuw.”
"Met de fietssnelweg fiets je sneller en veiliger naar je bestemming, terwijl je bijdraagt aan een schoner milieu en je eigen gezondheid. Met de nieuwe verlichting op de fietssnelweg wordt elke rit, ook in het donker, comfortabeler", zeggen Gunter Desmet, schepen van mobiliteit in Ternat, Steve Van Linthout, burgemeester van Liedekerke, en Stijn Quaghebeur, burgemeester van Dilbeek, unisono.
​Meer info: https://fietssnelwegen.be/f209
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 10 okt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 09 okt 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 23 sep 2024

archief