Nieuwe toekomst voor ballonloods op PIVO site CC Belgo Aramese Jeugd koopt loods voor bouw leslokalen

C21

Nieuwe toekomst voor ballonloods op PIVO site CC Belgo Aramese Jeugd koopt loods voor bouw leslokalen

Scherm__afbeelding_2024-09-27_om_09
 
​De provincie Vlaams-Brabant verkoopt de historische en beschermde ballonloods op de PIVO-site in Asse aan 1 symbolische euro aan cc Belgo-Aramese Jeugd vzw. Deze organisatie gaat de loods heropbouwen volgens de originele plannen om er (les)lokalen van te maken. Zo komt er een einde aan 50 jaar leegstand.
​​Ballonloods wordt ruimte met (les)lokalen
​De provincie Vlaams-Brabant verkoopt de ballonloods voor 1 symbolische euro aan cc Belgo-Aramese Jeugd vzw. Het in slechte staat verkerende monument zal heropgebouwd worden volgens de originele plannen.
 
In de ballonloods zullen leslokalen voorzien worden. Daarnaast zullen twee volumes tegen de ballonloods aangebouwd worden en wordt het geheel voorzien van een ondergrondse parkeergarage.
“We sluiten ook een samenwerkingsovereenkomst af met cc Belgo-Aramese Jeugd vzw”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor PIVO en erfgoed. “Deze overeenkomst regelt het gedeeld gebruik van de nieuwe en bestaande infrastructuur.”
Einde aan 50 jaar leegstand van beschermd monument ​
​​
​De ballonloods op de PIVO-site in Asse is een onderdeel van de voormalige Serge Ecksteinkazerne. Ze werd in 1922 gebouwd en diende voor het opslaan en onderhoud van luchtballonen en zeppelins. ​
​Na de Tweede Wereldoorlog werden er geen ballonen meer in de loods opgeslagen en werd ze gebruikt voor het onderbrengen van zware kranen en heftoestellen. ​
​Sinds de jaren ’70 staat de loods leeg.
​​
​In 2000 werd de ballonloods beschermd als monument. Sindsdien zijn er verschillende inspanningen geleverd om de loods te herbestemmen.
“Nu is er een akkoord met cc Belgo-Aramese Jeugd vzw voor de verkoop en heropbouw van de loods. Op deze manier kan er na 50 jaar leegstand en bijna 25 jaar na de bescherming eindelijk een invulling komen voor de ballonloods”, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 30 aug 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 aug 2024

archief