Laatste artikels van Halle Carnaval

Halle_carnaval
 

HALLE – Prins Jurgen en Prinses Sasa zien hun heerschappij opgaan in de vlammen

Dsc_4318_01
 

Prins Jurgen en Prinses Sasa mogen vanaf nu terugblikken op een mooi en geslaagd carnavalsjaar onder hun heerschappij. Gisterenavond verzamelde elke carnaval liefhebber, de twee groepen Gilles, het prinsenpaar en hun gevolg aan het jeugdcentrum De Kazerne om in stoet naar het Oudstrijdersplein af te zakken voor de verbranding van het prinsenpaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - HKV Kerjuizenuize bestaat 11 jaar

Kerjuizenuize_stoet_2018
HKV Kerjuizenuize in de stoet van 2018
 

Carnaval Halle 2019 wordt voor de Kerjuizenuize een ware feesteditie! 11 jaar geleden liepen zij als “Ons madam” voor het eerst mee in de Halse carnavalstoet. Sindsdien zijn de Kerjuizenuizekes uitgegroeid van een kleine vriendenkring naar een heuse carnavalsgroep met 17 leden die zichzelf elk jaar opnieuw probeert uit te vinden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

De carnavalbussen brengen je ook dit jaar veilig thuis

Dsc_0562__large___2_
 

De stad Halle, de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel, de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland en De Lijn zorgen er ook dit jaar voor dat alle feestvierders tijdens de carnavaldriedaagse veilig thuis geraken. Dit aanbod is gratis en je bent meteen ook verlost van alle parkeerzorgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Carnaval: Oudstrijdersplein volledig afgesloten voor de “Verbranding Heerschappij”

Panorama5_verbranding_02
 

Op zaterdag 16 maart is er naar aanloop van carnaval 2019, de “Verbranding Heerschappij”. Deze zal in tegenstelling tot andere jaren, doorgaan op het Oudstrijdersplein in plaats van op de Grote Markt en dit omwille van de werkzaamheden aan het Historisch Stadhuis.

Om dit alles in goede banen te leiden, zal het Oudstrijdersplein van ongeveer 19u00 tot 23u00 volledig afgesloten worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – ‘Tastendeuvel ‘ verpakten 5500 Halse krotten voor ‘Krottenmaandag’.

Dsc_3399_01__large_
 

Jaarlijks komt de Orde van de prinsen ‘Tastendeuvel’ samen om de Halse krotten zorgvuldig te verpakken, het verpakken van de krot gebeurt op een specifieke manier zodat het papiertje niet los komt tijdens het gooien van de 5500 krotten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2019
Emile Devogeleer
© Emile Devogeleer
 

Zaterdag 16 maart sluit het Prinsenpaar 2018 een prachtig jaar af met de verbranding

Panorama1_verbranding_jurgen_en_sassa
 

Zaterdag 16 maart 2019 zijn alle carnavalisten, vrienden, familie en alle verenigingen uitgenodigd voor het afsluiten van een geweldig jaar, en het heerschappij van het prinsenpaar Jurgen en Sassa.

De samenkomst is aan het jeugdcentrum De Kazerne, waar de stoet zich rond 20u20 in beweging zet richting Grote Markt en Basiliekstraat om zo verder te gaan naar het Oudstrijdersplein waar om 21u30 de verbranding zal plaatsvinden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Kandidaten voor de titel miniprins en miniprinses carnaval Halle 2019 zijn bekend

Dsc_3395_04__large_
 

Een week voor het grote carnavalsfeest in Halle begint word er in het cultureel centrum ‘t Vondel de nieuwe mini prins en de mini prinses verkozen. 3 kandidaten bij de jongens en 10 bij de meisjes werden aan elkaar voorgesteld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Halse reuzen Romeo en Juliette gaan terug naar de school

Dsc_8012_01__large_
 

De Halse reuzen Romeo en Juliette waren maandag te gast in de lagere school van het Heilig Hart&College in Halle. Het reuzenkoppel kreeg een warm ontvangst van de kleuters, waarna ze getuigen mochten zijn hoe een reus aangekleed wordt en wat er onder die grote kleren verborgen zit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Belleman en Ronny de Facteur blijven op nummer 1

Dsc_2162__large_
 

Voor het eerst in de geschiedenis van Victoria’s Carnaval top 100 slaagt een artiest er in om 2 jaar na elkaar met hetzelfde nummer op nummer 1 te staan. Belleman en Ronny de Facteur zorgen voor deze primeur. “Dein stoemenee veneir” is intussen zo geliefd bij het Halse publiek, dat deze carnavalhit ook dit jaar de meeste stemmen kreeg van de luisteraars.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Wie staat op 1 in de Carnaval top 100 van Radio Victoria.

Panorama_ronny_de_facteur_2
Ronny de Facteur & Den Belleman
 

Morgenavond, zaterdag weten we wie Ronny de facteur en Den Belleman van die eerste plaats stoot in de Carnaval top 100 van Radio Victoria met hun hit ‘Dein stoemenéé veneir’.

De top 100 is gekend doordat de carnavalisten hun favoriete carnaval liedje mochten inzenden bij Radio Victoria. Deze top 100 wordt bekendgemaakt tijdens de Carnavalitis in het jeugdcentrum De Kazerne nu zaterdag 9 maart vanaf 20u30 tot zondag. De lijst met winnaars wordt pas uitgezonden op zondag 24 maart.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 08 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 22 feb 2019
Olaf Feldberg | 04 feb 2019
Devogeleer Emile | 24 jan 2019

archief