Laatste artikels van Halle Carnaval

Halle_carnaval
 

HALLE - De Gilles noe Sponje

Editiepajot_gilles_naar_spanje
Ingezonden foto
 

Van 27 april tot en met 2 mei gaan de Gilles en Pierrots van Groot Halle naar Fuengirola in Malaga. Daar vertegenwoordigen ze België op het Festival International del los Pueblos (FIP). Dit 5 dagen durend festival is een zonnige feestgelegenheid waar 30 verschillende landen zich langs hun beste kant tonen op het gebied van dans, folklore en gastronomie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE – Herbeleef het praal en pracht van carnaval Halle 2017.

Mil_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Speciaal voor iedereen die spijtig genoeg het prachtige carnavalsweekend in Halle moesten missen,door ziekte, werkverplichtingen of andere redenen, maakte fotograaf bij editiepajot, Emile Devogeleer een volledig overzicht van de meeste thema’s van de drie dolle dagen carnaval.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - De grote kuis is begonnen

Opkuis_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Het lawaai van carnavalsmuziek moet op dinsdag na carnaval ruimen voor het lawaai van grote veegmachines die de troep komen opruimen van wat carnavalisten hebben achtergelaten. De geur van frieten en bier maakt dan plaats voor de geur van bleekwater die de straten en stoepen moeten proper maken.. Schepen Johan Servé is van oordeel dat er dit jaar minder afval ligt. Hij speelt nog altijd met het idee om volgend jaar herbruikbare bekers te gebruiken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Massa op de Grote Markt voor afsluiting carnaval

Cheque_van_3000_euro_voor_menswelzijn
Voor het centrum voor Menswelzijn was er een cheque van 3.000 euro. (Foto Emile Devogeleer)
 

 Met een verrassingsoptreden op de Grote Markt viel maandag officieel het doek over carnaval 2017 in Halle. Echter niet voor de feestvierders, deze gingen daarna hun derde dolle nacht in. Tot 6 uur dinsdagmorgen mochten zij nog vieren. Dan moest alle muziek stil en om 7 uur dinsdagmorgen begon de opkuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2017
Felix MerckxI
Emile devogeleer
 

HALLE - De Gebeure winnen het carnaval

Dsc_0856
De Gebeure winnen carnaval 2017 (Foto's Felix Merckx)
 

 Net zoals verleden jaar zijn ook dit jaar de Gebeure de grote winnaars van het carnaval. Naast hun eerste prijs hadden zij ook de mooiste char en de mooiste kledij. In cat B wonnen de Froesjeleirs en in cat C ging de eerste prijs naar Dei van Ba Chic

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Prinsen en Gilles op bezoek in Zonnig Huis

Z_h_1
Foto's Felix Merckx
 

 Traditioneel brengt de Halse carnavalwereld op maandagmorgen na carnaval een bezoek aan de residerenden van het OCMW-rusthuis ‘Zonnig Huis’. Daarna trokken ze ook naar de serviceflats.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Carnaval HALLE was weer een streling voor het oog

10_pierre
Pierre Debrouwer, 55 jaar prins carnaval in Halle (Foto Felix Merckx)
 

 Waar halen de Halse carnavalisten hun inspiratie? Dat vroegen de tienduizenden en tienduizenden bezoekers die zondag de jaarlijkse carnavalstoet bijwoonden zich af. Prins Chris en prinses Christel zagen veel pracht en praal voor hen defileren. Blijkbaar komt aan de inspiratie van de honderden leden van de meer dan 35 Halse groepen geen einde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx en Emile Devogeleer
 

HALLE - Burgemeester en schepenen verkleden zich als boshyacinten

Stadhuis_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Het is een jaarlijkse gewoonte dat het prinsenpaar op zondagmorgen de carnaval gemeenschap in hun ambtelijke woonst, het historisch stadhuis ontvangen. Daar wordt dan geluisterd naar toespraken van de prinsen en hebben ook de jeugdprinsen en seniorenprinsen een woordje te zeggen. Gewoonlijk worden dan wel eens met zout en peper gestrooid over toestanden in Halle. Met spanning wordt ook uitgekeken in welk kostuum het stadbestuur zou tevoorschijn komen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

HALLE - Prins Chris draagt drie dagen de burgemeestersjerp

Zat_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Voor Prins Chris en Prinses Christel was zaterdag van carnaval een spannende dag. Zowel de prins en de prinses worden gebrouwen uit een duivelston. Voor de prins is dat de ton van reus Vaantjesboer en voor de prinses is dat  de ton van Marie, de Vaantjesboerin van carnavalgroep De Froesjeleirs.  Vooraleer het zo ver is worden ze enkele uren in de donkere ton opgesloten tijdens de duivelsstoet. Ook op de Grote Markt krijgen ze het nog te verduren wanneer Tastendeuvel met hun scepter op de ton kloppen om de prins te wekken. Naar aanleiding van hun 44 jarig bestaan is Tastendeuvel ook de peter van reus Vaantjesboer. Prins Chris is de 60ste prins en prinses Christel de 39ste prinses.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2017
Felix Merckx
Emile devogeleer
 

HALLE - Pierre De Brouwer is 55 jaar ‘Prinsj’

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Pierre De Brouwer, 55 jaar prins carnaval van Halle
 

Pierre De Brouwer, is de eerste prins dat 55 jaar prins carnaval van Halle is. Om Pierre extra in de bloemen te zetten hadden zijn dochter Amanda en zoon Andy een verrassingsreceptie voorzien zaterdag in les Eleveurs. Prins Pierre was overdonderd, zelf wat emotioneel, maar kon zijn legendarische speech van 1962 met gemak nog eens overdoen en eindigde zijn speech met een gezamelijke ‘Tagada’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief