Laatste artikels van Halle Carnaval

Halle_carnaval
 

HALLE - De Gilles noe Sponje

Editiepajot_gilles_naar_spanje
Ingezonden foto
 

Van 27 april tot en met 2 mei gaan de Gilles en Pierrots van Groot Halle naar Fuengirola in Malaga. Daar vertegenwoordigen ze België op het Festival International del los Pueblos (FIP). Dit 5 dagen durend festival is een zonnige feestgelegenheid waar 30 verschillende landen zich langs hun beste kant tonen op het gebied van dans, folklore en gastronomie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Carnavalsbussen HALLE vervoerden 15% méér feestvierders dan vorig jaar

De_lijn_algemeen_p200

 2.712 reizigers maakten gebruik van 6 buslijnen

De gratis carnavalsbussen in Halle hebben tussen zaterdagavond en de vroege uurtjes van dinsdagochtend maar liefst 2.712 feestvierders gelokt. Daarmee doen de bussen het bijna 15% beter dan vorig jaar. Toen namen nog 2.363 mensen één van de carnavalsbuslijnen in Halle. Nieuw dit jaar was een lijn die onder meer Lennik bediende, vorig jaar nog onderdeel van de lijn richting Pajottenland. De carnavalsbussen waren mogelijk dankzij de financiële steun van Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE – Herbeleef het praal en pracht van carnaval Halle 2017.

Mil_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Speciaal voor iedereen die spijtig genoeg het prachtige carnavalsweekend in Halle moesten missen,door ziekte, werkverplichtingen of andere redenen, maakte fotograaf bij editiepajot, Emile Devogeleer een volledig overzicht van de meeste thema’s van de drie dolle dagen carnaval.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Derde dolle feestnacht kent uiterst vlot verloop

Hulpdiensten
EP

 Na een mooie krottenmaandagstoet, een krottenregen op de Grote Markt en een feeëriek vuurwerk werd de derde en laatste dolle feestnacht van carnaval Halle ingezet. Zoals de vorige nachten bracht de heldere hemel veel volk op de been en heerste er een gezellige sfeer.  Voor de hulpdiensten verliep de nacht zeer rustig en gemoedelijk. Er zijn weinig incidenten te melden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - De grote kuis is begonnen

Opkuis_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Het lawaai van carnavalsmuziek moet op dinsdag na carnaval ruimen voor het lawaai van grote veegmachines die de troep komen opruimen van wat carnavalisten hebben achtergelaten. De geur van frieten en bier maakt dan plaats voor de geur van bleekwater die de straten en stoepen moeten proper maken.. Schepen Johan Servé is van oordeel dat er dit jaar minder afval ligt. Hij speelt nog altijd met het idee om volgend jaar herbruikbare bekers te gebruiken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Massa op de Grote Markt voor afsluiting carnaval

Cheque_van_3000_euro_voor_menswelzijn
Voor het centrum voor Menswelzijn was er een cheque van 3.000 euro. (Foto Emile Devogeleer)
 

 Met een verrassingsoptreden op de Grote Markt viel maandag officieel het doek over carnaval 2017 in Halle. Echter niet voor de feestvierders, deze gingen daarna hun derde dolle nacht in. Tot 6 uur dinsdagmorgen mochten zij nog vieren. Dan moest alle muziek stil en om 7 uur dinsdagmorgen begon de opkuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2017
Felix MerckxI
Emile devogeleer
 

HALLE - De Gebeure winnen het carnaval

Dsc_0856
De Gebeure winnen carnaval 2017 (Foto's Felix Merckx)
 

 Net zoals verleden jaar zijn ook dit jaar de Gebeure de grote winnaars van het carnaval. Naast hun eerste prijs hadden zij ook de mooiste char en de mooiste kledij. In cat B wonnen de Froesjeleirs en in cat C ging de eerste prijs naar Dei van Ba Chic

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Prinsen en Gilles op bezoek in Zonnig Huis

Z_h_1
Foto's Felix Merckx
 

 Traditioneel brengt de Halse carnavalwereld op maandagmorgen na carnaval een bezoek aan de residerenden van het OCMW-rusthuis ‘Zonnig Huis’. Daarna trokken ze ook naar de serviceflats.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Weinig incidenten op tweede dolle feestnacht

Hulpdiensten
EP

 De tweede van drie dolle feestnachten in Halle is opnieuw goed verlopen. Er was veel volk op de been en er heerste een echte gezellige carnavalssfeer, zo melden de hulpdiensten. De carnavalisten kwamen duidelijk om plezier te maken. Er zijn weinig incidenten te melden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Zondagstoet verliep rustig voor hulpdiensten

Hulpdiensten
EP

 De Zondagstoet van Carnaval Halle is goed en zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Er is veel volk naar Halle afgezakt. Er stonden rijen mensen langsheen het parcours van de stoet. Het weer zat mee en dat is mooi meegenomen. Het was overal behoorlijk druk, maar ondanks de drukte weinig tot geen incidenten.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 25 mrt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 12 mrt 2017
Emile Devogeleer | 10 mrt 2017
Emile Devogeleer en Felix Merckx | 04 mrt 2017

archief