Laatste artikels van Halle Carnaval

C21
Halle_carnaval
 

HERFELINGEN - Goede Vrijdag-avondviering met het Gregoriaans Koor Schola Sainnensis

Gregoriaans_koor_zennevallei1
HERFELINGEN - Goede Vrijdag-avondviering met het Gregoriaans Koor Schola Sainnensis - Foto © Hugo Casaer
 
Om de avondviering van Goede Vrijdag in de federatie Herne in de Sint-Niklaaskerk in Herfelingen luister bij te zetten deed pastoor Kris Meskens een beroep op het zangkoor ‘Schola Sainnensis’. Zoals zijn naam het laat vermoeden legt dit vocaal gezelschap met bakermat in Sint-Pieters-Leeuw en onder de leiding van Joachim Kelekom zich toe op Gregoriaans gezang......
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2022
Godelieve Deschuyffeleer
foto © hugo casaer
 

Terugblik op een veilig, duurzaam en onvergetelijk Carnaval Halle 2022

Carnaval
 

 Na 3 jaren reikhalzend uitkijken, mocht Halle opnieuw carnaval vieren. Het werd een onvergetelijke editie. Dankzij de inspanningen van organisator Halattraction, de carnavalsgroepen, de hulpdiensten, onze stad en uiteraard de vele bezoekers werd het ook een veilig en duurzaam feest. We kijken alvast uit naar 18, 19 en 20 maart 2023!

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2022
Marc Sluys
 

Carnaval Halle ging van start

Halle_car_prins_niko_
 

 Na 2 jaar reikhalzend uitkijken, is het eindelijk zover! De drie dolle dagen van Carnaval Halle zijn vlot gestart. Ons gloednieuwe prinsenpaar op de Halse Grote Markt gaven het startschot van een spetterend Carnaval. In de Halsebinnenstad zijn intussen al aardig wat feestvierders op de been. De sfeer zit er goed in! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2022
Marc Sluys
 

Prikkelarme kermisdag heel wat blije gezichtjes

Mini_sh2_9115_01
 

 Tijdens de carnavalsperiode is Halle één groot pretpark met maar liefst 120 kermisattracties. Maar voor sommige kinderen en volwassenen kunnen de vele visuele en luide prikkels soms een storende factor zijn. Speciaal voor hen was er donderdag een prikkelarme kermismiddag!

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2022
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Ook politie gaat verkleed naar carnaval HALLE

Carnaval
 

Op 26 maart vindt het eerste grote evenement plaats in België sinds de coronamaatregelen. Op zich is iedereen blij dat er opnieuw een carnaval is in Halle, maar omdat dit het eerst grote event is, wordt er ook meer volk verwacht dan andere jaren. Daarom worden ook de nodige bijkomende maatregelen genomen om te zorgen voor een plezierig en vooral een veilig carnaval. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2022
Marc Sluys
 

De Nachtratten 50 jaar lang een begrip in de Halse carnaval

Mini_1raten
 

Na twee jaar onderbreking wegens de Corona epidemie, zitten de Halse carnavalisten op hete kolen om eindelijk opnieuw een volledig carnaval in Halle te mogen vieren, en om hun mooie kostuums en de prachtige gemaakte chars te vertonen aan het publiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2022
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

x3 Dagen in het jaar heeft HALLE zijn eigen TV-station

Voorstelling_carnaval_tv_
 
x3 Dagen in het jaar heeft HALLE zijn eigen TV-station 
… En dat is natuurlijk met carnaval. Het belangrijkste evenement in de streek. Voor duizenden Hallenaren een passie, een feest boordevol tradities dat ze intens beleven. Waar ze maanden naar uitkijken. Misschien zit carnaval zelfs in hun DNA! 

Waar kan je alles volgen? 

Heel het weekend via www.gruutemet.be en www.radiovictoria.be, 105.2 FM of via DAB+ 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2022
Marc Sluys
 

Overlijden van Jean Flament, voorzitter Gilles Groot Halle

Mini_dsc_8436_0110
 

 Met veel verdriet melden we jullie het overlijden van Jean Flament, President van de Gilles en Pierrots van groot Halle. Jean overleed gisteren op 20 Maart 2022 op 84 jarige leeftijd. Jean was een Gille van het eerste uur (1978). Een harde werker voor de groep, de beste voorzitter voor zijn leden. In 2016 mocht hij de “gouden mastel” in ontvangst nemen (trofee voor carnavalverdienste). Een bekroning voor zijn inzet, de harde werker zonder grootte woorden, een boegbeeld, een man die leefde voor zijn Gilles en Pierrots. Ons medeleven gaat in de eerst plaats uit naar zijn vrouw Roza, zijn kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en familie. Op vraag van de familie wijzigt er niets aan het carnavalsprogramma, hij zou dit immer zelf zo gewild hebben. In onze gedachten staat hij op de eerste rij. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2022
Devogeleer Emile
© Devogeleer .Eemile
 

HALLE gaat voor meer duurzame en veilige carnaval

Carnaval
 

 Binnen een week is het zover. Het aftellen naar Carnaval Halle kan beginnen! Samen met Halattraction en de veiligheidsdiensten werkte de stad enkele nieuwe maatregelen uit voor deze wel zeer speciale editie. Zo worden dranken enkel nog geschonken in herbruikbare bekers en worden er extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd om een eventuele grote toestroom aan volk te controleren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2022
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief