Liesbeth uit GALMAARDEN en Katrien uit BEERSEL beleven avontuur op historische driemaster

C21

Liesbeth uit GALMAARDEN en Katrien uit BEERSEL beleven avontuur op historische driemaster

Editiepajot_beersel__mercator_katrien_moeremans_02_foto_roger_mortelmans
De 26-jarige Katrien Moeremans komt uit Beersel. - Foto Roger Mortelmans
Editiepajot_galmaarden_mercator_liesbeth_redant_01_foto_roger_mortelmans
Liesbeth Redant uit Galmaarden is 28 jaar. - Foto Roger Mortelmans
 

In het Eén programma Mercator gaan veertien mensen, vergezeld van Thomas Vanderveken, aan boord van de Artemis, een historische driemaster, voor een spel dat hen zes weken lang in de ban zal houden. Ze volgen een oude handelsroute, maar weten niet waar de reis naartoe gaat. In de havensteden die ze aandoen moeten ze naar aanwijzingen zoeken die het mysterie van hun onbekende eindbestemming kunnen helpen ontsluieren. Wie de eindbestemming achterhaalt en het mysterie onthult, wacht een geheimzinnige beloning ter waarde van 25.000 euro.

Twee van de avonturiers zijn Liesbeth en Katrien.

Liesbeth Redant uit Galmaarden is 28 jaar en doet marktonderzoek bij P&G voor waspoeders bestemd voor het Midden-Oosten en Afrika. Zij studeerde eerst voor vroedvrouw en haalde nadien haar diploma industrieel ingenieur. In haar vrije tijd houdt zij zich bezig met folkmuziek, doet ze zangstages met het Kliekske en speelt ze accordeon.

Ze gaat de uitdagingen niet uit de weg en staat stevig genoeg in haar schoenen om zich in een onbekende wereld te handhaven.

Ooit heeft ze een zeiltocht gemaakt op de Waddenzee, maar een zeilrace is haar absolute droomreis. Tijdens haar verblijf op de Artemis is ze veel te weten gekomen over zeilen.

Om een onvergetelijk avontuur te beleven, om op plaatsen te komen waar je anders nooit zou komen en om mensen te ontmoeten die ze anders nooit zou ontmoeten, heeft ze deel genomen aan het programma Mercator.

De 26-jarige Katrien Moeremans komt uit Beersel en is in het dagelijkse leven salesmanager. Zij omschrijft zichzelf als het zotteke van de hoop, maar achter dat extravagante uiterlijk zit een wat afwachtende en terughoudende persoonlijkheid verscholen. Zij is geen waterrat maar houdt van sport en reizen. Haar hobby’s zijn motorrijden, judo, voetbal en lopen.

De reden van haar deelname aan Mercator is om het onbekende te ontleden in de ruimste zin van het woord. Katrien houdt van het onbekende, het mysterie van de zee, van boeiende mensen. Voor haar was het een onvergetelijk avontuur dat ze nooit meer in haar leen zal meemaken.

Mercator op Eén vanaf 1 maart gedurende dertien afleveringen.

Mercator is niet alleen op televisie maar ook op internet. Er is een uitgebreide webstek met informatie over het programma en de kandidaten, de steden die de driemaster aandoet.

De kijkers kunnen elke week ook meespeuren met de kandidaten. Elke week maken de spelers kans op een citytrip naar één van de steden die in Mercator worden bezocht.

Website:  http://www.een.be/televisie1_master/programmas/e_merc_programma/index.shtml

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024

archief