BEERSEL - Geen geld voor dienstweigeraars B-H-V

BEERSEL - Geen geld voor dienstweigeraars B-H-V

Op de jongste gemeenteraad van Beersel zorgde de VB-fractie voor twee toegevoegde punten. Het eerste was een “Voorstel tot steun aan het Halle-Vilvoorde-Comité en de dienstweigeraars” en het tweede was een “Motie inzake het zogenaamde ‘Stadsgewest Brussel’”.

VB bij monde van raadslid Klaas Slootmans stelde voor dat de gemeente de actie van de zogenaamde dienstweigeraars zou appreciëren, een bedrag zou voorzien van 2.500 euro ten bate van het Halle-Vilvoorde-Komitee en zou aandringen bij de andere gemeentebesturen van Halle-Vilvoorde om eveneens hun solidariteit te betuigen.
Het Vlaams Belang ving echter bot: Jean Debrael, fractieleider CD&V wees er op dat het thema niet tot de bevoegdheid van de gemeenteraad behoort en dat wanneer het voorstel zou aanvaard worden toch de belastingbetaler er moest voor opdraaien. Raadslid Jos Van Elslande(N-VA) die ook tot de meerderheidsfractie behoort, betuigde wel zijn steun aan de dienstweigeraars en gaf ook aan zoals zijn voorganger dat zijn groep wel het Halle-Vilvoorde-Komitee zou finantieel zou steunen. Omdat in de meerderheid overeen gekomen was dat geen enkele motie zou aanvaard worden, ging hij echter de motie van VB niet goedkeuren. Raadslid Jan Steyaert van SP.A-Groen! wees er op zij wel voor de spliting van B-H-V zijn mèt de nodige zorg voor de Vlaamse Brusselaars en dit vond hij niet terug in het standpunt van het Halle-Vilvoorde-Comité. Ook wees hij op het gevaar in te gaan op de vraag van de VB-fractie, omdat dit een precedent zou kunnen scheppen.
Ook de “Motie inzake het zogenaamde ‘Stadsgewest Brussel’” werd weggestemd. Burgemeester Hugo Casaer stelde dat van dit dossier er blijkbaar niets op de onderhandelingstafel ligt bij de Federale Regering en dat dit een materie is voor een Gewest Regering en Provincie, maar niet voor een gemeente. Ook deze motie werd zoals de vorige weggestemd. Enkel V.B. en L.D.D. stemden voor.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2008
Hugo Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 25 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief