Herdenking WO I in BEERSEL

Herdenking WO I in BEERSEL

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / William Versteldt die voorleest uit het dagboek van zijn grootvader Sebastiaan Versteldt, soldaat tijdens WO I
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Kunstwerk van Lieve Van Cutsem
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Kunstwerk van Freddy Voets
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Greet Busselot bij haar kunstwerk 'Side by Side' met schepen van cultuur Eddy Deknopper
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Veerle Verheyleweghen met haar zus bij 2 van haar werken
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Mieke Wilmaers bij haar werk 'Vluchtelingen, gaat het altijd blijven bestaan?'
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / William Versteldt met Lutgarde Borremans die zijn grootvader Sebastiaan schilderde (schilderij boven haar)
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Je kreeg een fakkel, maar de fakkeltocht kon jammer genoeg niet doorgaan door de regen
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Gratis chocomelk en wafels in de foyer van CC de Meent als afsluiting van deze herdenkingsdag
 

In Beersel werd WO I herdacht op zondag 11 november met een gebedsviering in de O-L-Vrouwkerk te Alsemberg en aansluitend hulde aan het Monument van de Gesneuvelden. Om 11u was er de opening van de expo ‘Aan Onze Helden’ in CC de Meent en later was er de bloemenhulde ereperk Oudstrijders en de inhuldiging van de Vredesboom op de begraafplaats in Alsemberg.

Normaal was er om af te sluiten nog een fakkeltocht voor Vrede, maar die kon jammer genoeg niet doorgaan door de regen. Ook de gratis chocomelk en wafels werden niet uitgedeeld rond het vredesvuur, maar in de foyer van CC de Meent.

De expo ‘Aan Onze Helden’, een kunsttentoonstelling over het thema WO I en Beersel met schilderijen, foto’s en beeldhouwwerken van een 40-tal kunstenaars in CC de Meent kan je nog bezoeken t/m vrijdag 30 november 2018. Het ene verhaal is al persoonlijker dan het andere, het ene kunstwerk figuratief, het andere eerder abstract. Het geheel van werken werd door Philippe Van Goethem bijeengebracht in een verrassende opstelling.

Docent Mieke Wilmaers: “De cursisten van mijn klas ‘schilderen met acryl’, gaven de gesneuvelde Beerselse soldaten een gezicht. Ze kozen uit een aantal oude foto’s van gesneuvelde soldaten een portret en gaven er hun eigen interpretatie aan. Het resultaat is verbluffend want deze cursisten schilderden nog nooit een portret. Bij sommige cursisten was het een emotionele uitdaging omdat het verre familie bleek. Deze opdracht was een uitdaging en het is zeker de moeite waard om eens te komen kijken.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 13 mei 2019

archief