BEERSEL - Lezing over hedendaagse Maria verering door Hans Geybels

BEERSEL - Lezing over hedendaagse Maria verering door Hans Geybels

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto van Hans Geybels
 

Op 21 november om 20 uur in de zaal De Moriaan, Witteweg in Alsemberg organiseert het Davidsfonds een lezing over hedendaagse Maria verering. De lezing wordt gegeven door Hans Geybels. Hans Geybels is de gewezen woordvoerder van kardinaal Danneels en docent aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen aan de K.U.Leuven, hij doet hoofdzakelijk onderzoek naar de geschiedenis van de religieuze volkscultuur.

Hans Geybels publiceerde twee boeken bij het Davidsfonds: ‘Heiligen en tradities in Vlaanderen - lente & zomer’ en  ‘Heiligen en tradities in Vlaanderen. Herfst & Winter’.

Maria blijft tot de verbeelding spreken. Het meisje uit Nazareth is uitgegroeid tot de belangrijkste heilige. Doorheen de tijd heeft die devotie ook diverse vormen aangenomen: van rozenkransen tot pelgrimstochten en verschijningen. Sommige bedevaartsoorden groeien uit tot centra waar miljoenen pelgrims zich treffen: Lourdes, Fatima, Scherpenheuvel ...

Maria behoort tot de bijzonderste vrouwen uit de wereldgeschiedenis. In het christendom neemt ze een centrale plaats in: indien men de verering voor alle heiligen samen optelt en verdubbelt, komt men ongeveer aan de verering die Maria wereldwijd geniet. Maar wie is die vrouw? Hoe heeft ze geleefd? En hoe komt het dat ze doorheen de geschiedenis zoveel verering is beginnen genieten? Wat betekenen al die dogma’s die aan haar worden toegeschreven? Wat met haar verschijningen en mirakels? Wat kan zij vandaag betekenen? Al die vragen komen aan bod.

Ingang: 7 euro (leden 5 euro) Iedereen is welkom.

Info: davidsfonds.alsemberg@skynet.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 22 mei 2019
Hugo Devillé | 22 mei 2019
Hugo Devillé | 22 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 13 mei 2019

archief