BEERSEL / HALLE / HERNE - Samen voor minder energie op school

BEERSEL / HALLE / HERNE - Samen voor minder energie op school

Foto_algbeeld_deregenboog
De Regenboog
 
Foto_algbeeld_dewinde
De Winde
 

Met het initiatief “Duurzame Scholen Vandaag” wil Pajopower de scholen in het Pajottenland & Zennevallei helpen om hun CO2 afdruk te verminderen. Drie scholen en hun gemeenten/stad gaan samen met Pajopower aan de slag: het gaat over De Regenboog in Herfelingen, Sint-Victor in Dworp en De Winde in Halle.

Het project, dat voorlopig loopt tot aan de zomervakantie, heeft als doel het energieverbruik in kaart te brengen, de renovatieprioriteiten te bepalen en een financieringsplan op te stellen.

Een energiecoach gaat samen met de scholen het verbruik meten en bekijken hoeveel energie er kan bespaard worden, onder meer door “quick wins” uit te voeren: dit kan gaan van het veranderen van de regeling van de verwarmingsketel tot het uitschakelen van computers, printers en digitale borden na schooltijd. Zo kan er vlot 5 tot 20% minder energie gebruikt worden zonder één cent te hebben uitgegeven.

Maar daar stopt het niet: de scholen krijgen ook het bezoek van een energieadviseur. Die gaat kijken welke grotere veranderingen, zoals het plaatsen van isolatie en LED-verlichting, nog meer energiebesparing oplevert. Aan het einde van het project zal Pajopower een concreet advies op maat en een voorstel van een financieel plan afleveren.

Samen met de gemeente, de directie, leerkrachten en leerlingen gaan we energieke stappen zetten voor minder energie!

Dit initiatief kadert in een groter project dat Pajopower wil uitvoeren: de totale energetische renovatie van scholen in de regio, dit door ontzorging via een energiecoach en financiering via een lokale energiecoöperatie, waarbij iedereen mee kan investeren in dakisolatie of zonnepanelen. Met de besparingen kunnen de scholen investeren in andere duurzame projecten.

An Verspecht, duurzamescholen@pajopower.be , tel.: 0468/569 260

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 16 sep 2019

archief