BEERSEL Bezoekerscentrum De Lambiek wordt belangrijker bij Toer de Geuze

BEERSEL Bezoekerscentrum De Lambiek wordt belangrijker bij Toer de Geuze

Editiepajot_bart_devill___kristien_vhb_lambiek
Schepen van Toerisme, Kristien Vanhaverbeke(N-VA)/ ingezonden foto
 

Bij de jongste edities van de Toer de Geuze kreeg Bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg al een rol toebedeeld en vonden er al activiteiten plaats. Voor de 12 editie van Toer de Geuze kreeg de Lambiek een extra injectie en vinden er heel wat meer activiteiten plaats in het kader van de Toer de Geuze.

De openingsuren op zaterdag 4 en zondag 5 mei zijn respectievelijk van 8u tot 19u en van 8u tot 17u. De toegang is gratis en de bezoeker kan doorlopend genieten van: een lekker glaasje Oude Geuze of Kriek, een boterham met plattekaas of ham i.s.m. Femma Lot, een streepje muziek van draaiorgel “Heen en Weer”, een springkasteel voor de kleinsten en een pop-up camping.

Bezoekers kunnen hier hun tentje opslaan op het voetbalveld aan “De Lambiek”. Ook mobilhomes krijgen een plaatsje. Een plekje reserveren kan via visit@beersel.be . Dit jaar kan de Toer de Geuze ook beleefd worden met een traditionele huifkar. De huifkar-minitoer legt een parcours af tussen

Bezoekerscentrum De Lambiek en de brouwerijen Oud Beersel(zaterdag) en Hanssens Artisanaal(zondag). Kostprijs 6 euro per persoon, ter plaatse te betalen bij aanmelding bij de huifkar. Max. 15 plaatsen per rit. Een zitje reserveren kan door in te schrijven via vist@beersel.be . Nieuw dit jaar is de Beerselse ludieke Bierquiz.

Op zaterdag 4 mei om 20u organiseert de vzw “Zot van Beersel” i.s.m. “De Lambiek” een bierquiz. De deelnemers hun kennis over het bier zal uitgebreid getest worden. Maak een ploeg van max. 4 personen, kies een ploegnaam en een verantwoordelijke en stuur de gegevens naarvist@beersel.be .

Kostprijs deelname 5 euro per persoon, ter plaatse te betalen. Schepen van Toerisme, Kristien Vanhaverbeke(N-VA):

En er is nog meer in De Lambiek. De Toer de Geuze starten met een lege maag is zeker geen goed idee. Daarom kunnen deelnemers op zaterdag 4 en zondag 5 mei vanaf 8u terecht in De Lambiek voor een lekker ontbijt(8,50 euro p/p excl.dranken). Iedereen kan deelnemen, ook Beerselaars die niet deelnemen aan Toer de Geuze. Reserveren via vist@beersel.be is wel noodzakelijk. En tenslotte, de documentaire “Lambic about time & passion” is doorlopend te zien in De Lambiek.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief