Piste HUIZINGEN is dringend nodig om toekomst OEH HALLE te verzekeren

Piste HUIZINGEN is dringend nodig om toekomst OEH HALLE te verzekeren

Huizingen_atletiekpiste_oeh_
De piste heeft dringend een opknapbeurt nodig.
 

 

De Stad Halle, vertegenwoordigd door Schepen Pieter Busselot, had onlangs samen met vertegenwoordigers van Olympic Essenbeek Halle een vergadering met gedeputeerde Ann Schevernels in het Provinciehuis in Leuven ivm de renovatie van de atletiekpiste en de bijhorende gebouwen, zoals de kleedkamers en toiletten, in het Provinciaal Domein van Huizingen. Marc Sluys vroeg tijdes de gemeenteraad  een kort verslag, van deze meeting.

Op dinsdag 5 maart waren Hugo Swalus, Gust Vanzeebroeck en Pieter Busselot inderdaad aanwezig in Leuven voor een overleg met gedeputeerde mevr. Ann Schevenels.

Vanuit de club OEH werden doorheen het overleg 2 vragen gesteld:

  1. de heraanleg van de piste (eventueel gekoppeld aan het vernieuwen van de omliggende accommodaties)
  2. indien bovenstaande niet meteen mogelijk zou blijken, minstens de piste eens grondig laten reinigen. 

Tijdens het gesprek vielen bedragen die ver boven de prijzen lagen die de cluster sport in het recente verleden had ontvangen voor een dergelijk werk. Ter info: hierin was natuurlijk geen prijsschatting opgenomen van de renovatie van de omliggende gebouwen door de cluster sport. Bij een eventuele renovatie van de gebouwen zag de provincie dit niet enkel beperkt tot een herstel van de kleedkamers maar ook als bezoekerscentrum, seminarieruimte,… zodat dit niet enkel voor sportactiviteiten gebruikt kon worden. Dit maakt natuurlijk dat de kostprijs een pak hoger uitkomt.

Er werd ons door mevr. Schevenels meegedeeld dat de provincie, net als elke gemeente, nog volop bezig is met de opmaak van het budget en de meerjarenplanning. Het was dus niet mogelijk om meteen een antwoord te krijgen en dit zou nog even kunnen duren ifv de nog te voeren gesprekken. Wel werd duidelijk meegedeeld dat de renovatiewerken aan het zwembad steeds de voorkeur zullen krijgen op de renovatiewerken aan de atletiekpiste indien er tussen beide projecten moest worden gekozen.

ijdens het gesprek bleek dat mevr. Schevenels voorstander was van een eigen inbreng van de vragende partij. Er werd hierbij zowel naar de club OEH, als naar de Stad Halle gekeken.

Er werd aan de cluster sport gevraagd om zoveel mogelijk informatie door te zenden in verband met de prijsschatting van de heraanleg van de piste alsook de gegevens van de persoon die de piste grondig zou kunnen reinigen.

Op donderdag 7 maart werd die info aan mevr. Schevenels via mail bezorgd. Aan de hand van deze informatie zou er intern bekeken worden door de provincie wat mogelijk was (in het kader van het budget/ de strategische meerjarenplanning) en nadien zou naar de stad teruggekoppeld worden door mevr. Schevenels. Tot op heden werd nog geen nieuws vanuit de provincie Vlaams-Brabant ontvangen.

Binnen het college was er informeel reeds getoetst naar een gedragenheid om OEH in dit verhaal te ondersteunen. Uit de feedback van de collega’s bleek toen dat hier een duidelijk draagvlak voor is. In welke vorm of hoe dit zal zijn, zal dus nog wel verder moeten blijken. 

De Stad Halle, vertegenwoordigd door Schepen Pieter Busselot, had onlangs samen met vertegenwoordigers van Olympic Essenbeek Halle een vergadering met gedeputeerde Ann Schevernels in het Provinciehuis in Leuven ivm de renovatie van de atletiekpiste en de bijhorende gebouwen, zoals de kleedkamers en toiletten, in het Provinciaal Domein van Huizingen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2019
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief