BEERSEL Bibliotheek Beersel ontving Kim Crabeels

BEERSEL Bibliotheek Beersel ontving Kim Crabeels

Editiepajot_bart_devill___jeugdboeken1
foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___jeugdboeken2
foto Bart Devillé
 

 

In het kader van de Jeugdboekenmaand kwam jeugdschrijfster Kim Crabeels naar de bibliotheek van Beersel. Hier gaf zij lezingen voor 6 klassen van het eerste en tweede leerjaar. Deze klassen hadden zich tijdens het bib spel dat plaatsvond in maart en april, het meest positief laten opmerken qua resultaat èn enthousiasme.

De auteurslezing in het kader van de Jeugdboekenmaand is een waardevolle traditie die de leesinteresse van het publiek steevast aanwakkert. Kim Crabeels is bij zowel leerkrachten, kinderen als ouders bekend dankzij haar prentenboeken rond Magnus. Kim Crabeels schrijft gevoelige verhalen met een vrolijke twist voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Het jaarthema van de Jeugdboekenmaand 2019, ‘vriendschap’, zit verweven in heel haar oeuvre.

Elsie De Greef(N-VA) schepen van bibliotheek: “ Kim schrijft prachtige boeken over de leefwereld van de kinderen. Bij het vertellen van haar boeken speelde ze met woorden en beelden, het was een plezier om naar te luisteren. De verhalen waren herkenbaar, grappig, ontroerend en ook een beetje ondeugend." Naast schrijfster – van haar werk verschenen al vertalingen in het Chinees, Koreaans en Italiaans- werkt ze als cultuur programmator voor de allerkleinsten in Leuven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 16 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 09 sep 2019
Hugo Devillé | 09 sep 2019

archief