BEERSEL - 250 parkeerplaatsen bij Station Lot: vloek of zegen?

BEERSEL - 250 parkeerplaatsen bij Station Lot: vloek of zegen?

Station_lot

Plots staat de aanleg van een groot parkeerterrein aan het NMBS-station in de Beerselse deelgemeente Lot in het centrum van de belangstelling.

 

Op Facebook roeren zich tegenstanders, naar aanleiding van een recent artikel in de krant Het Laatste Nieuws.  De partij Groen is niet erg met de 250 autostaanplaatsen opgezet en vreest voor overlast. Zij ziet meer heil in een spreiding van de parkeermogelijkheden over de verschillende stationsbuurten (Beersel en Huizingen plus Lot) op het grondgebied van de gemeente.

 

Of die optie in de huidige omstandigheden haalbaar is, kan betwijfeld worden maar verdient toch nader onderzoek (tenzij de Vlaamse Overheid al een dergelijke oefening heeft gemaakt). Zie de regionale bladzijde van Het Laatste Nieuws hier.

 

Oud nieuws roept toch vragen op

De plannen voor een groot pendelparkeerterrein zijn niet nieuw maar kregen in onze streek weinig aandacht. Al in mei 2018 werd er wel al een bijdrage gepubliceerd in het Brusselse Weekblad BRUZZ en Lot kreeg er zelfs speciale aandacht in.

 

Vraag is natuurlijk hoe de Lottenaren zelf over dit ingrijpende project denken. Goed voor de pendelaars naar Brussel, slecht voor de stationsomgeving? Dubbelzinnig voor alle Lottenaren? In ieder geval hebben de Lottenaren recht op duidelijke informatie en die moet komen van de bevoegde Vlaamse Overheid, de initiatiefnemer.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 16 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 09 sep 2019
Hugo Devillé | 09 sep 2019

archief