BEERSEL - KTG Weredi Jeugd uit Lot viert haar 20-jarig bestaan

BEERSEL - KTG Weredi Jeugd uit Lot viert haar 20-jarig bestaan

Weredi_20190518_204
 
Weredi_20190518_163
 
Sonja_en_jan_gelauwerd_door_het_vlaams_gewest
 
Gelauwerden_opendoek_1
 
Rita_35_jaar_cafebazin_in_wolfshagen
 

Zaterdag 18 mei 2019 zakten leden en medewerkers af naar Café Wolfshagen om er de Algemene Vergadering van het toneelseizoen 2018-2019 bij te wonen. Een jaarlijks terugkomende activiteit, maar dit jaar stond er heel wat meer op het programma dan een vergadering en een barbecue.

 

De jeugd van Weredi bestaat dit jaar 20 jaar, en dat moest uiteraard gevierd worden. In 1999 namen Sonja Bosmans en Arthur Vanlaethem(+) het initiatief om met een jeugdwerking te starten. Iedere zondagvoormiddag werd er geoefend om tegen februari een voorstelling te brengen in CC De Meent, steeds met grote opkomst. 

 

Vandaag staan er nog zes mensen die er van in den beginne bij waren op de ledenlijst van Weredi. Allen spelen zij nog een actieve rol in de vereniging, zowel op als naast de planken. Ina Hamelryck, Agnetha Cnudde, Karlien Figeys, Joeri Zelck, Sonja Bosmans en Jan Zelck. Joeri is intussen zelfs voorzitter van de jeugdafdeling.

 

Momenteel zijn er 101 leden en medewerkers ingeschreven.

 

Ook Bert Demunter en An Mertens van OpenDoek brachten Weredi een bezoek. Zij beloonden de leden die minimum 15 jaar een bestuursfunctie uitoefenden met een kunstwerk: Jonas Borremans, Joeri Zelck, Sonja Bosmans, en algemeen voorzitter Jan Zelck.

 

Sonja en Jan kregen dan ook nog een medaille van het Ministerie van Cultuur van de Vlaamse regering voor 15 jaar ononderbroken een bestuursfunctie uit te oefenen op minimum 45-jarige leeftijd. Deze medailles werden overhandigd door Burgemeester Hugo Vandaele, Schepen van Cultuur Elsie De Greef en Schepen van Jeugd/Onderwijs Jo Vander Meylen.

 

Ter gelegenheid van de Algemene Vergadering werd de heer René Onkelinx aangesteld als Erevoorzitter van de vereniging. Normaal gezien bedankt Weredi’s voorzitter Jan Zelck voor wat nog gedaan moeten worden, maar voor René wordt daar een uitzondering op gemaakt. Erevoorzitter wordt hij voor zijn jarenlange actieve steun aan Weredi. René heeft deze titel met plezier aanvaard en hij zal vanaf nu zo in de analen van de vereniging genoemd worden. 

 

De locatie werd ons ter beschikking gesteld door Rita Roels, in de tuin van Café Wolfshagen. Ook Rita werd in de bloemen gezet voor haar 35 jaar uitbaten van café Wolfshagen.

 

Ook het volgende seizoen is meteen al goed gevuld: voorstellingen in november, de jeugdvoorstelling in februari, de adolescenten in mei, een theaterkamp, theaterfestival, een quiz, een gezellige stand op de jaarmarkt van Lot in september en een gastoptreden met de fanfare van Huizingen in oktober. Hou www.toneelweredi.be of de Facebookpagina Weredi in het oog om hun naderende producties en evenementen op tijd te kunnen inplannen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2019
Olaf Feldberg
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 15 okt 2019
Marc Sluys | 11 okt 2019
Hugo Devillé | 11 okt 2019
Hugo Devillé | 08 okt 2019

archief