BEERSEL – Erfgoed Award Industriële Archeologie in Herisemmolen

C21

BEERSEL – Erfgoed Award Industriële Archeologie in Herisemmolen

Herisemmolen_vvia
 

De European Heritage Awards / Europa Nostra Awards zijn de meest prestigieuze erfgoedprijs in Europa.

 

De Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw is laureaat van de European Heritage Awards/Europa Nostra Awards 2019. Dit is de meest prestigieuze erfgoedonderscheiding in Europa. VVIA kreeg de erkenning omwille van zijn vrijwilligersinzet sedert 1978 voor het behoud van industrieel en technisch erfgoed in Vlaanderen, zonder subsidiëring door de overheid. Het is de concrete inzet, het engagement en de onafhankelijke en ongebonden positie die de VVIA deze Europesen erkenning bezorgt. Van veel kanten, binnen- en buitenland stromen de gelukwensen binnen.

 

Naast deze reeds belangrijke onderscheiding doet VVIA nu ook een gooi naar de publieksprijs die in het kader van deze Europese prijzen toegekend zal worden, de Public Choice Award. Iedereen uit heel Europa kan daarvoor een stem uitbrengen. Er zijn 25 kandidaten voor deze publieksprijs.

 

Op zaterdag 1 juni ontvangt VVIA plechtig de oorkonde van de European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2019 tijdens de 'Local Awards Ceremony' in de Herisemmolen, de voormalige papier- en kartonfabriek Winderickx in Alsemberg. Deze 'tijdscapsule' werd door een groep vrijwilligers behouden, gerestaureerd en thans voor het publiek ontsloten. “We kozen deze site, omdat ze ook zo sterk de kracht van vrijwilligers  uitdrukt”, zegt de VVIA. ”We starten tussen 14u30 en 16 u met rondleidingen en kennismaking met deze site (koffie bij aankomst), tussen 16 en 17 u toelichtingen en uitreiking van de oorkonde door vertegenwoordigers van de Europese Commissie en Europa Nostra. 17 u: Na afloop volgt er een receptie. Iedereen is welkom.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief