BEERSEL - Open kerkendag in Alsemberg

BEERSEL - Open kerkendag in Alsemberg

Editiepajot_open_kerken_4
 
Editiepajot_open_kerken_1
Editiepajot_open_kerken_2
 

Naar jaarlijkse traditie wordt tijdens de ‘open kerkendagen’ het eerste weekeinde van juni, het religieus erfgoed  van België, in de kijker gezet. Het thema dit jaar luidt ‘emoties’. De O.L.V.-kerk in Alsemberg bevat een rijke schat aan beelden, schilderijen, glasramen, houtwerk enz. Het is onmogelijk om gevoelloos te blijven voor al de verhalen die ons in dit religieus gebouw worden toegefluisterd al 775 jaren lang!

Je kan er individueel, een originele, emotierijke, poëtische wandeling maken langsheen beelden, schilderijen, glasramen, gedichten, opvallende en verborgen plekken. De kerk herbergt verschillende kunstschatten en heeft een rijk interieur. Aan de hand van wegwijzers ontdek je als bezoeker een diversiteit aan ‘emoties’. Deze emoties spreken uit een schilderij, beeld, glasraam, in de architectuur of christelijk symbool… openlijk of juist opzettelijk verborgen. Humor en doordenkertjes zijn nooit ver weg.

De wandeling werd samengesteld door Rita Vandeperre en de poëzie is van Hilde Van Parys. Deze ‘open kerkendagen’ zijn een unieke gelegenheid die maar één keer georganiseerd wordt om deze kerk op een andere manier te (leren) ontdekken. Zaterdag kwamen er al 45 langs, maar ook ZONDAG 02/06/2019 van 13u tot 17u is iedereen welkom!

Meer info: www.openkerken.be  www.kerknet.be/zone-alsemberg

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief