“Lambikstoempers Bierweekend ALSEMBERG 2019” 20-ste Bierweekend van de “Lambikstoempers vzw”

“Lambikstoempers Bierweekend ALSEMBERG 2019” 20-ste Bierweekend van de “Lambikstoempers vzw”

Img_3974
De Lambikstoempers laten bierliefhebbers genieten. Foto © Marc Sluys
 

Voor de 20-ste maal organiseert “De Lambikstoempers vzw” zijn jaarlijks BIERWEEKEND. Deze twintigste editie gaat traditioneel door tijdens het laatste weekend van augustus, nl. zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 in het bezoekerscentrum DE LAMBIEK te Alsemberg (Beersel). 

Zaterdag van 14.00 uur tot 24.00 uur en zondag van 14.00 uur tot 20.00 uur.

 

Zoals vorige jaren hebben we het ruim aangepakt; we laten de bezoekers de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren.
Het afgelopen jaar was er één van vele nieuwigheden. Het bierlandschap is constant in beweging. We stellen u dan ook graag een greep uit deze nieuwigheden voor, aangevuld met gevestigde waarden, alsook innovatieve bieren.

Wat dacht u van o.a. een La Schweitzer, Crystalstick Experimental 6 of La Flamme IPA?

Alle uithoeken van ons bierlandje komen aan bod. De komende weken kan u onze bierlijst op de voet volgen via http://www.lambikstoempers.be/nl/bierlijst-2019/

Bovendien en naar aloude gewoonte, hebben we eveneens een Grote Lambiektoog waar u meer dan 50 lambiekbieren kan (her)proeven. En ook hier enkele ‘speciallekes’ zoals een 4 Pajot Kriek, Mikkeller Oude Geuze Vermouth, De Cam Geuze Editie Gooikoorts 2019, Horal Megablend 2013, Tilquin Oude Groseille Rouge of onze eigenste Cuvée Lambikstoemper 2014 … maar ook onze Cuvée Lambikstoemper 2019, een blend speciaal ontwikkeld naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van De Lambikstoempers. 

Uiteraard schenken we ook het basisbrouwsel: lambik. Ook hier een paar exclusieve, maar daar mogen we momenteel nog niets over vertellen. Kom dit zelf ontdekken op ons Bierweekend.

Uitzonderlijk kan u ook, éénmalig én gelimiteerd, na vijf jaar op de markt, onze Cuvée Lambikstoemper 2014 nog eens aanschaffen. Van een geste gesproken! Een unieke gelegenheid om deze thuis naast onze nieuwe Cuvée Lambikstoemper 2019 te proeven.

 

Deze 100 aangeboden bieren zijn slechts een kleine greep uit de Belgische bieren, we kunnen met recht en rede zeggen dat België het bierland is. 
Je kan stellen dat elke bezoeker wel een Belgisch bier zal vinden dat in zijn/haar smaak zal vallen (van zoet via fruitig over zuur naar bitter). 

 

En dit jaar zetten we wederom een bepaalde bierstijl extra in de kijker! We kiezen voor de favorieten van het bestuur van De Lambikstoempers, zoals Bons Voeux, Chimay Bleue, Rodenbach Grand Cru of Taras Boulba. En we laten u  hiervan met plezier mee proeven, dat komt zeker goed!

 

Alle bieren worden geschonken in onze eigen “Lambikstoempers”-proeverglazen van 15 cl. en verkocht aan democratische prijzen. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene van deze bieren te degusteren.

 

De hongerige kunnen plaatselijk snacks aanschaffen: een lekkere boterham met plattekaas & radijsjes/lente-ui (ideaal bij een lekkere Oude Geuze/Kriek!), een portie kaas/salami/mixed, of een klassieke croque monsieur, allen verzorgd door de Ouderraad Basisschool Huizingen.

 

Een niet te missen succes bij de bezoekers is de Biertombola: 
voor een kleine bijdrage maak je kans om met een mooie bierprijs huiswaarts te keren. Wie niet waagt, niet wint… 

 

En ook de kleinsten zijn meer dan welkom bij ons! Terwijl u proeft (we beschikken over een groot en gezellig buitenterras), kunnen uw kinderen zich uitleven met onze grote kleurwedstrijd. Voor hen voorzien we ook fruitsap en water.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 25 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 jun 2020
Roger Swalens | 06 jun 2020
Hugo Devillé | 06 jun 2020

archief