BEERSEL - Haakstraat wordt eenrichtingsstraat

BEERSEL - Haakstraat wordt eenrichtingsstraat

Aaaahaakstraat
 

De verkeersleefbaarheid en de verkeersveiligheid in de Haakstraat en omgeving staat reeds geruime tijd onder druk omwille van sluipverkeer en onaangepast rijgedrag. Na een verkeersonderzoek en overleg met een afvaardiging van de betrokken bewoners en de stad Halle werd afgesproken dat een beperkt eenrichtingsverkeer in het weggedeelte van de Haakstraat tussen de Fazantenlaan en de Winkelaar wordt ingevoerd. Het gemotoriseerd verkeer wordt enkel toegelaten richting Halle. Een uitzondering wordt gemaakt voor fietsers en bromfietsers klasse A. De maatregel zal bij wijze van proef ingevoerd worden en zal lopen van 19 augustus 2019 tot en met 4 mei 2020. Een en ander is uiteraard een gevolg van het afsluiten van de Drasop of de brug over de Ring in Buizingen. Begin deze maand was het een jaar geleden dat de brug over de Brusselse Ring in Buizingen zwaar beschadigd geraakte toen een vrachtwagen in de middenberm crashte en er vuur vatte op de snelweg. Nog niet zo lang geleden sprak het stadsbestuur van Halle zich uit over de toekomst van de brug. Daarbij gaf het de voorkeur aan een nieuwe brug waar enkel voetgangers en fietsers toegelaten zouden worden en slechts in uitzonderlijke gevallen ook ander verkeer.

 

Een ander geluid kwam er van de N-VA oppositie in Halle en het “Drasop-brug” Open Comité die opteren om de brug te vernieuwen en opnieuw toegankelijk te maken voor autoverkeer. Dit laatste is ook het inzicht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Inmiddels was na het afsluiten van de brug ook het sluipverkeer toegenomen in de omgeving, zoals ook in de Haakstraat in Dworp.

 

Het schepencollege van Beersel heeft dan overleg gepleegd met de betrokken bewoners en de stad Halle, met dus een beperkt eenrichtingsverkeer tot gevolg. Behalve voor fietsers en bromfietsers klasse A. De fietssuggestiestrook is al een feit en de nodige markeringen werden aangebracht. Wel verkeert het wegdek op sommige plaatsen in een trieste, zelfs gevaarlijke, toestand voor de fietsers. Burgemeester van Beersel, Hugo Vandaele(Lijst Burgemeester): “Wij laten nakijken op welk grondgebied er putten in het wegdek zijn, een gedeelte van de weg ligt wel op het grondgebied van Halle. Zo deze putten op Beersels grondgebied liggen zullen wij zorgen dat ze worden gedicht door een nieuwe slijtlaag aan te brengen.”

 

Uit onderzoek blijkt dat het betreffende gedeelte met de putten op grondgebied Halle ligt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 09 feb 2020

archief