Het laatste weekend van de grote vakantie zit er op, Controle in ZENNVALLEI

Het laatste weekend van de grote vakantie zit er op, Controle in ZENNVALLEI

Politie_zone
 

Voor velen was dit nog het uitgelezen moment om te genieten van het lekkere weer, een glaasje en/of een uitstapje naar een of ander evenement op ons grondgebied. Veelal onschuldig, maar voor sommigen ook minder onschuldig. 

De lokale politie Zennevallei besteedde afgelopen weekend extra aandacht op het gebruik en bezit van drugs. Zo trokken enkele inspecteurs er samen met de drugshond op uit. Uiteindelijk vielen 18 personen door de mand. Eén proces-verbaal ten aanzien van een minderjarige werd opgemaakt. Drie personen betaalden ter plaatse een boete (onmiddellijke minnelijke schikking) en nog eens 14 vereenvoudigde processen-verbaal werden opgesteld door de lokale politie. Eén proces-verbaal werd afgesloten met een autonoom politieonderzoek. 

In totaal werden 4 joints, 12 gr cannabis, 5 gr hasj, 5 gr cocaïne en 1 gr ketamine in beslag genomen. 

Drugs beginnen vaak onschuldig. ‘Eens experimenteren, proberen.’ Maar het eindigt vaak slecht. Het is verslavend en gebruikers zoeken steeds weer manieren om aan meer te geraken. Het risico om in de criminaliteit te belanden is groot. Nog te zwijgen van de overlast dat het met zich mee brengt en de verhoogde onveiligheidsgevoelens bij burgers. Daarom wil de zone Zennevallei drugs, druggebruik, - bezit, - teelt, -verkoop hard aanpakken. Voor de komende beleidsperiode blijft dit dan ook een topprioriteit.  

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 jul 2020

archief