BEERSEL Classica Elsemaa blijft maar groeien

BEERSEL Classica Elsemaa blijft maar groeien

Editiepajot_bart_devill___classica_groep
foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___classicacheque
foto Bart Devillé
 

De Classica Elsemaa blijft maar uitbreiden. Zij is dit jaar al aan de 9de editie toe. Na 7 edities werd er vorig jaar voor het eerst aan tweede sport toegevoegd aan het programma, namelijk veldlopen. Dit jaar vindt hèt veldritevenement van de regio “ de Classica Elsemaa” opnieuw plaats van 11 tot 13 oktober.

Ook dit jaar wordt het dus opnieuw een spetterend sport- en volksfeest op en rond de terreinen van de Herisemmolen in Alsemberg De Classica Elsemaa wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Beersel, met de steun van Cycling Vlaanderen, vzw Renkoekoek, vele sponsors en uiteraard vele vrijwilligers.

“Classica Elsemaa” is een meerdaags sportief gebeuren. Op vrijdag worden alle Beerselse scholen uitgenodigd om met hun 5de en 6de  jaars op het parcours te komen rijden, met als bedoeling de leerlingen eens te kunnen laten proeven van het veldritgebeuren. Naar “hun” Klassica kijken zij ieder jaar uit. In al die jaren hebben toch al een 3.000 jongeren hun rijvaardigheid niet alleen komen testen, maar ook verbeteren. Maar hier blijft het uiteraard niet bij. De cyclocrossen op zaterdag worden georganiseerd met ondersteuning van de Wielerbond Vlaanderen afdeling Vlaams Brabant. Nieuw op zaterdagavond is een Warmathon! Vanaf 17u30 zal men rondjes kunnen lopen, stappen of joggen op het parcours voor het goede doel.

Zondag kunnen de lokale sportievelingen dan deelnemen aan het veldlopen of veldrijden. De veldloopwedstrijden vinden plaats in samenwerking met vzw Renkoekoek. Er wordt geëindigd  met veldrijden en de recreantenwedstrijd en Gentlemen’s Classica Elsemaa. De toegang voor alle bezoekers is en blijft gratis. Er worden zoals voorheen verschillende streekbieren aangeboden en om je maag te vullen kun je terecht bij Jos & Nina of de foodtruck van het Pastacafé. Nieuw dit jaar is de Coffee Food Truck Whole Latte Love.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief