Beersel/Sint-Genesius-Rode Academie Orfeus start nieuw schooljaar met heel wat nieuwigheden

Beersel/Sint-Genesius-Rode Academie Orfeus start nieuw schooljaar met heel wat nieuwigheden

Editiepajot_bart_devill___academie_orfeus
foto Bart Devillé
 

Ook in Academie Orfeus, met vestigingsplaatsen in Alsemberg, Huizingen en Sint-Genesius-Rode, is het nieuwe schooljaar begonnen. Er zitten veel nieuwigheden in het aanbod.

Zo werd een jongerenkoor opgericht voor kinderen van 9 tot 15 jaar. Het koor komt elke donderdag van 16 tot 17 uur samen in Alsemberg. Geïnteresseerden hebben bij voorkeur al een jaartje notenleer achter de rug, maar dat is geen noodzaak. Liefde voor zingen is wel een must.

Voortaan kunnen in Alsemberg ook lessen basgitaar en contrabas worden gevolgd, op maandag van 18.30 tot 21.30 uur. Andere te volgen instrumentenlessen in Alsemberg en/of Huizingen zijn onder meer blokfluit, dwarsfluit, gitaar en viool.

Zanglessen volgen kan ook, met singer-songwriter Roos Denayer als nieuwe leerkracht. Verschillende muziekleerkrachten beginnen met een muziekband waarbij leerlingen zich kunnen aansluiten. Bedoeling is om tijdens de les groepsmusiceren in de academie te oefenen om later op te treden op openbare plaatsen of in jeugdhuizen.

Kinderen uit het eerste en tweede leerjaar kunnen een initiatie muziek, woord of dans volgen. Vanaf het derde leerjaar kunnen ze doorstromen naar de notenleer, de woordateliers of de danslabs. Leerlingen die hun notenleer hebben afgerond moeten niet meer inschrijven voor de les algemene muziekcultuur. Ze volgen een van de zeven muzieklabs.

Het volledige aanbod is te vinden op www.orfeus.be. Inschrijven kan nog tot eind september. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 aug 2020
Hugo Devillé | 14 jul 2020

archief