BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW Els Debusscher stelt haar foto’s tentoon in Revalidatieziekenhuis Inkendaal

BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW Els Debusscher stelt haar foto’s tentoon in Revalidatieziekenhuis Inkendaal

Editiepajot_bart_devill___els
ingezonden foto
 

Els Debusscher is niet alleen Coördinator Onthaal en Opname in Revalidatieziekenhuis Inkendaal, ze is ook een meer dan verdienstelijk fotograaf. Vanaf zaterdag 21 september loopt in het Revalidatieziekenhuis haar fototentoonstelling “Inspiring People”.

Deze fototentoonstelling is het afstudeerproject van fotografe Els Debusscher, die de opleiding “fotografie” volgde aan het COOVI-instituut te Anderlecht. Els heeft een reeks portretten gemaakt van mensen die, ondanks het feit dat ze ernstig ziek zijn of een blijvende beperking hebben, een actieve rol opnemen in de maatschappij. In haar fotoreeks toont ze hoe haar modellen een bepaalde hobby of sport uitoefenen of hoe ze hun handicap “aangrijpen” om een nieuwe beroepsactiviteit uit te oefenen. Met deze foto’s wil ze mensen inspireren om hun dromen waar te maken en ondanks hun eventuele beperkingen, toch te doen wat ze graag doen of waar ze sterk in zijn. De fotografe wil ook tonen dat een goede multidisciplinaire revalidatie mensen kan uitdagen om hun grenzen te verleggen en verder te geraken dan ze misschien zelf ooit zouden verwachten.

Bij dit project hoort ook een kalender voor 2020 die te koop wordt aangeboden tegen de prijs van 15 euro. De opbrengst van de verkoop van deze kalender wordt integraal aan Revalidatieziekenhuis Inkendaal geschonken. Het geld zal er gebruikt worden voor de realisatie van het project "DierenThuis", waarbij het de bedoeling is om een ruimte te installeren waar patiënten hun eigen huisdier kunnen ontvangen en vertroetelen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Revalidatieziekenhuis Inkendaal is er immers van overtuigd dat een huisdier een belangrijke rol kan spelen in het revalidatieproces van de patiënt. De tentoonstelling “Inspiring People” kan bezocht worden van maandag tot zondag tussen 14u en 20u en dit van 21 september tot 25 oktober. De kalenders die bij deze tentoonstelling horen zijn te koop via Bloemenzaak Puur Passie te Tollembeek, bij het onthaal van Revalidatieziekenhuis Inkendaal op de Jaaarmarkt van Dworo of via els.debusscher@telenet.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief