Beersel investeert in de veiligheid van de fietsers

Beersel investeert in de veiligheid van de fietsers

Editiepajot_bart_devill___kristien_fietsstroken
foto Bart Devillé
 

De nieuwe bestuursploeg heeft er deze legislatuur zeer duidelijk voor gekozen, om van de veiligheid op onze Beerselse wegen een topprioriteit te maken. De nieuwe schepen voor mobiliteit, Kristien Vanhaverbeke(N-VA), is dan ook fier dat ze nu reeds een eerste actieplan kan voorstellen en toelichten: “Veiligheid gaat hand in hand met zichtbaarheid. Deze actie heeft tot doel om de zichtbaarheid van de fiets en de fietsers te verhogen. Op 42 stroken in Beersel worden de fietsoversteekplaatsen extra geaccentueerd door een rode coating op het wegdek aan te brengen.”

Deze 42 stroken bevinden zich in de J.Huysmanslaan, Lotsesteenweg, Laarheidestraat, Kerkhofstraat, Beerselsestraat (waarvan deel op de gewestweg), G. Gezellestraat, Breedveld en Laaklinde.

Kristien Vanhaverbeke: “Samen met de dienst mobiliteit zijn we er in januari direct ingevlogen. Alle mogelijke plaatsen werden in kaart gebracht. Het voorstel is uitgebreid geëvalueerd door de Fietsersbond. Na hun opmerkingen hebben we nog wijzigingen aangebracht. Aangezien enkele oversteekplaatsen op een gewestweg liggen, zijn we ook het gesprek aangegaan met de hogere overheid. Met een positief resultaat als gevolg, de stroken aan de op- en afrit van de R19 waren zelfs als eerste geschilderd! Je ziet, samenwerken en overleg loont. Met als mooi gevolg dat we na enkele maanden al dit resultaat mogen voorstellen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief