BEERSEL Kioskconcerten Beersel worden een traditie

BEERSEL Kioskconcerten Beersel worden een traditie

Editiepajot_bart_devill___huldiging_jefke
foto Bart Devillé
 

 De Kioskconcerten Beersel, een organisatie van CC de Meent, worden een hele traditie en zijn dè gelegenheid voor de Beerselse muziekmaatschappijen om zich letterlijk en figuurlijk in de kijker te spelen of te blazen en hiervoor krijgen zij de kans in elke deelgemeente van Beersel.

 

Zondag 15 september werd op het Winderickxplein te Alsemberg de spits afgebeten door de K.F. Eendracht Maakt Macht uit Lot en de Vrijheidsvrienden uit Huizingen. Het afgelopen weekend, zondag 22 september, was het dan de beurt aan het Orff ensemble Jenlo, de K.F.Sint-Jozef Kesterbeek/Dworp en de Brassband Alsemberg. Het Orff ensemble Jenlo bracht de concerten op gang met een ode aan Pieter Bruegel. Het optreden van K.F. Sint-Jozef Kesterbeek/ Dworp was wel speciaal. Hulde werd gebracht aan één van hun muzikanten. Jozef Devillé of ‘Jefke de macher’. Hij vierde eerder dit jaar zijn briljanten bruiloft. Jefke is Dworpenaar van afkomst. Hij werkte heel zijn leven in de bouw en in de herfst van zijn loopbaan was hij meestergast bij Vanderlinden in Lot. Vandaar zijn bijnaam ‘Jefke de macher’.

 

Schepen van Cultuur Elsie De Greef(N-VA): “Maar vandaag staat zijn inzet en werk voor muziekvereniging Sint-Jozef centraal. Eind mei werd hij 90 jaar en vandaag wordt hij gehuldigd voor zijn 80 jaar als muzikant. Hij was o.a. muzikant bij de fanfare van Dworp (De Eendracht) en van Kesterbeek-Lot. Vandaag is dit de Koninklijke fanfare Sint-Jozef Kesterbeek/Dworp. Voor zijn jarenlange inzet en werk werd hij jaren terug al gehuldigd met een gouden ereteken door de gemeente Beersel. Jozef ontving vandaag eretekens van VLamo, de Vlaamse amateurmuziekorganisatie. Een terechte onderscheiding voor een man in wiens leven muziek een grote rol heeft gespeeld en die zijn hele leven lang een grote rol heeft gespeeld in het muziekleven in onze gemeente en omgeving. “

 

Na de Koninklijke Fanfare Sint-Jozef Kesterbeek/Dworp trad de Brassband van Alsemberg op, voor hen zijn de kioskconcerten traditioneel een generale repetitie of opwarmer voor hun aperitiefconcert op 20 oktober in CC de Meent. De Brassband zorgt ook steeds voor een introductie bij de nummers die ze brengen, ook vandaag was de presentatie in handen van Lisette Detroch. Volgende week is het de beurt aan Jeugdmuziekschool Mierennest & Strijkorkest Orfeus olv. Ludwine Beuckels.

 

 

 

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief