Bib van BEERSEL verwende zijn bezoekers

Bib van BEERSEL verwende zijn bezoekers

Aaaabibverwendag
 

Het was zaterdag, 5 oktober, bijzonder druk in de Bib van Beersel: Verwen- en opendeurdag, weekend van de klant en start van de Week van het Nederlands of het Taalpunt Bib Beersel in de kijker.

 

Wie vandaag langs kwam in de bib werd verwelkomd met een hapje en een drankje. Ook kon men zijn/haar keuze maken in het uitgebreide aanbod tweedehandsmaterialen. Kwam je gewoon even langs om te genieten van de gezellige en ontspannen sfeer? Was je vaste klant of nieuwe bezoeker? Het voltallige bib-team ontving je met open armen.  

 

Want de bib is méér dan een verzameling boeken alleen. Bib Beersel organiseert tal van activiteiten; zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Voor wie graag leest is er de KJV (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) en de Leeskring ‘Tussen de regels’. Voor nieuwsfreaks is er GoPress Krantenarchief en GoPress Kiosk. Wie zijn of haar Nederlands wil verbeteren, vindt alle nodige hulpmiddelen in het Taalpunt Nederlands. De jongste lezertjes maken via Fundels kennis met digitale prentenboekjes. De bib heeft zoveel te bieden; niet alleen op de verwendag maar élke dag!

 

Er werd dus ook extra aandacht besteed aan de start van de “Week van het Nederlands” met het Taalpunt Bib Beersel extra in de kijker te zetten. Bib Beersel beschikt over een mooi collectieaanbod, waarbij de Nederlandse taal centraal staat. Mensen kunnen zich uitleven in de leeskring van de Bib of de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en daarenboven binnenkort deelnemen aan het ‘Groot Dictee’ op 6 december.

 

Elsie De Greef(N-VA), schepen van de bib en Vlaams beleid: “Bib Beersel engageert zich ook om taalstimulerende projecten te ondersteunen, zoals de succesvolle Boekenstoet. Sinds enkele jaren zijn er specifieke collectiesegmenten in de bibliotheek te vinden die ook het Nederlands bij anderstaligen bevorderen. Zo heeft Bib Beersel een Taalpunt uitgewerkt met materialen voor anderstalige volwassenen: romans in eenvoudig Nederlands, DVD’s, CD’s, de Wablieftkrant, les- en woordenboeken, taalcursussen, gezelschapspelen,… Hou je van literatuur, leer je Nederlands of wil je Nederlands leren? De bib helpt je op weg!”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 09 feb 2020

archief