BEERSEL/HALLE Olympic Essenbeek Halle ondersteunt opnieuw een goed doel

BEERSEL/HALLE Olympic Essenbeek Halle ondersteunt opnieuw een goed doel

Editiepajot_bart_devill___cheque_oeh
foto Bart Devillé
 

 Naast de prestaties van de atleten van OEH in nationale en internationale kompetities en  de jaarlijkse sportkampen voor jongeren is de Hyacintenjogging doorheen het prachtige Hallerbos een paradepaard van de club. Dit jaar vond de 38ste editie plaats op zaterdag 27 april.

Net als vorig jaar gaat een deel van de opbrengst van de Hyacintenjogging ook nu naar een goed doel. Ondanks het minder goede weer kwamen er toch nog meer dan  1000 lopers opdagen. Werd vorig jaar Kom op tegen Kanker bedacht met een cheque, werd voor elke inschrijving dit jaar 1 euro voorbehouden aan het “Brein Instituut”, dat bestaat uit een 10-tal mensen. Het organiserend comité van de jogging is dan ook blij dat ze in naam van de deelnemers 1025€ kon overhandigen aan Professor Christine Van Broeckhoven, de verantwoordelijke van het instituut. Brein Instituut vzw werd in 2016 opgericht door Professor Christine Van Broeckhoven met als doel: de communicatiekloof tussen de maatschappij en het wetenschappelijk onderzoek naar neurodegeneratieve hersenziekten zoals dementie te dichten en fondsen te werven ter ondersteuning van het hersenonderzoek. Via het Brein Instituut, gaan de wetenschappers in gesprek met de mensen en vertalen de wetenschappelijke bevindingen alsook het experimentele onderzoek naar laagdrempelige en toegankelijke informatie.

Volgend jaar – zaterdag 25 april- zijn de recreanten van OEH aan de organisatie van de 39ste editie van de Hyacintenjogging doorheen het prachtige Hallerbos toe. Ook dan zullen de 150 vrijwilligers van OEH alles in goede banen leiden. Voor meer info kan je binnenkort terecht op de website van de club: www.oeh.be .

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 03 jul 2020

archief