Beersel scoort als FairTradeGemeente

Beersel scoort als FairTradeGemeente

Editiepajot_bart_devill___beersel_fairtrade
EP
 

  De gemeente Beersel is sinds 2014 een FairTradeGemeente en ontving dit jaar een FairTradeRapport. De Gemeente Beersel scoort een mooie Fair-O-Meter-score van 77%, wat hoger is dan de gemiddelde score. In het rapport wordt een score gegeven voor de inspanningen voor eerlijke handel in vier categorieën: aankoopbeleid van de gemeente, communicatie, ondersteuning van events, versterken van het middenveld en een totaalscore. Wat het “eerlijk aankoopbeleid” betreft scoort Beersel 6,65 op 10(gemiddelde 5/10), straffe communicatie over eerlijke handel 7,8/10(gemiddelde 6/10), ondersteuning van events met eerlijke handel 8,06/10(gemiddelde 6/10), versterken van het eerlijke middenveld 8,1/10 (gemiddelde 6/10). De Fair-O-Meter score van Beersel bedraagt 77/100(gemiddelde 63/100).

 

Nog enkele straffe zaken uit het rapport: In Beersel zijn jaarlijks 4 publieke activiteiten waarop eerlijke handel aanwezig is, 15 inwoners zetten zich vrijwillig in om Eerlijke Handel in Beersel op de kaart te zetten. Beersel communiceert minstens 3 per jaar naar zijn inwoners over Eerlijke Handel en zorgt er dus mee voor dat inwoners gesensibiliseerd zijn over het belang van een eerlijker handelssysteem voor de landbouwers wereldwijd. Beersel geeft het goede voorbeeld en koopt zelf flink wat producten aan onder Fair Trade voorwaarden.

Er worden dus al heel wat inspanningen geleverd in Beersel en de gemeente wil de ingeslagen richting verder volgen. Beersel heeft ook een Oxfam Wereldwinkel op de Brusselsesteenweg 12(hoek Pastoor Bolsstraat) (tel.: 02/309.72.84) in de Beerselse deelgemeente Alsemberg.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 28 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 26 feb 2020

archief