Ook in BEERSEL zijn 2 schuilhokken voor zwerfkatten geplaatst

Ook in BEERSEL zijn 2 schuilhokken voor zwerfkatten geplaatst

Editiepajot_bart_devill___schuilhok_zwerfkatten_1_
foto Bart Devillé
 

 Zoals alle andere steden en gemeenten is Beersel verantwoordelijk voor alle zwervende, verloren gelopen of achtergelaten dieren op hun grondgebied. Beersel werkt samen met het Blauwe Kruis, zij staan in voor het vangen, steriliseren en terugplaatsen van de zwerfkatten. Lokale besturen moeten in het kader van het zwerfkattenplan ook beschutting en voeder voorzien voor zwerfkatten die na hun sterilisatie terug vrijgelaten worden, in dit kader heeft Beersel nu ook 2 schuilhokken geplaatst op grondgebied Huizingen en Dworp.

Schepen van dierenwelzijn, Elsie De Greef(N-VA): “Vlaams Dierenminister Ben Weyts biedt alle steden en gemeenten 2 kattenschuilhokken aan. Elk schuilhok biedt plaats aan 3 à 4 katten. De schuilhokken zijn geïsoleerd, opgetrokken uit kwalitatief materiaal en erg gebruiksvriendelijk. Ze werden volledig gemonteerd geleverd zodat ze snel geplaatst konden worden op plekken waar zwerfkatten zich vaak ophouden, wat nu het geval is in Huizingen en Dworp. Bij elk schuilhok horen ook 2 infoborden met onder andere de contactgegevens van het lokale aanspreekpunt voor zwerfkatten, informatie over de sterilisatieplicht en de vraag om de dieren met rust te laten en zeker NIET te voederen! De steden en gemeenten betalen niets voor de eerste 2 schuilhokken en bijhorende infoborden, alleen de plaatsingskosten.”

Minister Weyts voorziet 250.000 euro voor deze concrete ondersteuning van de lokale besturen. “De steden en gemeenten zijn belangrijke bondgenoten in de strijd voor meer Dierenwelzijn”, zegt Weyts. “We timmeren aan een Dierenwelzijnsbeleid op álle niveaus: bij de Vlaamse Overheid, maar ook bij de parketten, bij de politiezones en bij de lokale besturen. Ik wil lokale besturen daarbij zoveel mogelijk ondersteunen, bijvoorbeeld met onze uitgebreide gids voor het uitschrijven van een zwerfkattenplan, de chiplezers die we onder de steden en gemeenten hebben verdeeld en nu deze schuilhokken”.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 sep 2020
Hugo Devillé | 21 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020

archief