Beersel werkt aan nieuw mobiliteitsplan

Beersel werkt aan nieuw mobiliteitsplan

Editiepajot_bart_devill___kristien
ingezonden foto
 

 Beerselaars worden uitgenodigd voor het Beerselse Mobiliteitsforum

 

Gemeente Beersel is gestart met de herziening van het mobiliteitsplan. Het vorige plan dateerde al van 2011 en was aan een actualisatie toe. Er werden 8 thema’s geselecteerd die de komende maanden verder uitgewerkt zullen worden. Het nieuwe mobiliteitsplan zal de basis vormen voor het mobiliteitsbeleid van de gemeente voor de komende jaren. Het gemeentebestuur maakt van meer inspraak van de burger één van de speerpunten van het nieuwe beleid. Dat geldt uiteraard ook voor het mobiliteitsbeleid en daarom start gemeente Beersel met een specifiek participatietraject omtrent mobiliteit: het Beerselse Mobiliteitsforum. Voor dit traject wordt de gemeente Beersel bijgestaan door A2Bmobility, een studiebureau uit Halle voor mobiliteit en participatie.

 

Eerder dit jaar kregen de Beerselaars reeds de kans om via de burgerenquête hun zeg en ideeën te geven over het te voeren beleid. Het rapport van de bevraging resulteerde dan ook in enkele nuttige inzichten inzake mobiliteit. Zo is o.a. gebleken dat de Beerselaars vinden dat verkeersveiligheid dé top-prioriteit moet zijn voor de komende jaren. Kristien Vanhaverbeke(N-VA), Schepen van Mobiliteit: “Daarom gaan we nu nog een stap verder, zetten we nog sterker in op participatie en starten we met een mobiliteitsforum. Tijdens twee participatieavonden worden alle Beerselaars uitgenodigd om hun inbreng te geven over hoe ze mobiliteit in hun gemeente ervaren. De gemeente wil heel graag luisteren naar alle bekommernissen en tevens de inwoners informeren over de verdere aanpak van het mobiliteitsplan.”

 

Deze avonden vinden plaats op 19 en 21 november in de foyer van CC de Meent in Alsemberg, telkens om 20u. Op 19 november worden de inwoners van deelgemeenten Dworp en Alsemberg verwacht. Op 21 november komen deze van Lot, Huizingen en Beersel aan de beurt. Tijdens de participatieavonden komen verschillende thema’s aan bod: fietsbeleid, sluipverkeer, openbaar vervoer, schoolomgevingen, parkeerbeleid, vrachtverkeer, …

Wie wil deelnemen kan zich inschrijven via www.beersel.be/mobiliteitsforum

 

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 aug 2020
Hugo Devillé | 14 jul 2020

archief