BEERSEL Café De Zwaan in Dworp is terug open

BEERSEL Café De Zwaan in Dworp is terug open

Editiepajot_bart_devill___caf___de_zwaan
foto Bart Devillé
 

 Het weekend voor de jongste jaarmarkt van Dworp ging café De Zwaan in Dworp terug open. Met het prachtige weer de dag van de jaarmarkt, konden de nieuwe uitbaters zich geen betere start dag wensen. Inmiddels zijn zij al goed ingewerkt en hebben al veel plannen.Nadat Jefke “taxi” Vanobberghen en zijn huisgezin het voor bekeken hielden en stopten met Café De Zwaan, was dit op een moment dat De Zwaan uitgegroeid was tot een goed draaiend dorps- en volkscafé. Na hun periode bleef De Zwaan lang dicht, tot het gebouw werd gekocht door Alsembergenaar Adri Vanderelst.. De Zwaan ging na vele weken hard werken door de familie Vanderelst, terug open in 2011. In 2016 werd het café overgelaten aan een vennootschap, tot vorig jaar het roer werd overgenomen door drie vrienden: Kristof Beckers, Sien Dedobbeleer en Joris Blacquaert. Langer dan een jaar zou dit liedje niet blijven duren…..

Nu werden er echter vlug vervangers gevonden. De Zwaan ging terug open met het jongste kermisweekend en de jaarmarkt: achter de toog Werner Godeau, Vanessa Mees en haar zoon Stieven Cleemput. Zowel Werner als Stieven maakten al kennis met de horeca en dit in De Sleutel te Halle, waar zij met veel lof over praten. Werner blijft wel zijn job tijdens de dag uitoefenen. Ook de Zwaan was voor de nieuwkomers geen onbekende, daarom ook dat zij er met veel enthousiasme aan beginnen. “In het verleden had De Zwaan al een goede naam van een gezellig dorpscafé, met een erg uitgebreide bierkaart en niet in het minst van de lambiekbieren. En zo willen wij het ook houden, zeker met de nodige aandacht voor de streekbieren. Ook zullen onze klanten hier een hapje kunnen eten en waarom in de zomer geen boterhammen met plattekaas?! “

Wanneer meer ingeburgerd zal men in De Zwaan ook terecht kunnen voor koffietafels, communiefeesten, vergaderingen, meetings en dgl. Optredens zullen ook kunnen, een groot scherm voor sportwedstrijden is aanwezig. Met oudejaar en Kerst blijft De Zwaan open. Tijdens de week(dinsdag gesloten) gaat het café open om 11u, zaterdag en zondag om 10u. Meer info: 0494/72.52.97, 02/742.10.32 en herberg.de.zwaan@hotmail.com .

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 03 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 jun 2020
Marc Sluys | 15 jun 2020
Roger Swalens | 06 jun 2020

archief