BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW Taalfanaten kunnen aan de slag in Beersel of Sint-Pieters-Leeuw

BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW Taalfanaten kunnen aan de slag in Beersel of Sint-Pieters-Leeuw

Editiepajot_bart_devill___grootdictee_beersel_leeuw
foto Bart Devillé
 

 

Schrijf je nu chocoladecakeje, chocoladecakje of chocolade-cakeje? Met of zonder streepje? Met of zonder e?  Wie het aandurft, de uitdaging aangaat en daarbij ook creatief denkt, wordt dan ook verwacht……. Op vrijdag 6 december verwelkomen meer dan 100 bibliotheken over heel Vlaanderen iedereen die graag speelt met letters om deel te nemen aan De Schrijfwijzen. Dat is ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’. Je hoeft geen spellingkrak zijn om mee te doen. Het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je vooral creatief aan de slag gaan met taal.

 

Het spel start om 20u en dat simultaan in meer dan 100 bibs over heel Vlaanderen. In onze regio kunnen de schrijflustigen terecht in de  Bib van Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven vooraf is noodzakelijk, gratis en kan via www.bibbeersel.be of sint-pieters-leeuw.bibliotheek.be .Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem. De winnaars van alle bibliotheken nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen, die midden januari plaatsvindt. De grote winnaar gaat aan de haal met een exclusieve Belgische designpen.

 

De Schrijfwijzen/Het Groot Dictee Heruitgevonden wordt gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw i.s.m. de bibliotheken en De Standaard naar een idee van de bibliotheek van Mechelen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 aug 2020
Hugo Devillé | 14 jul 2020

archief