Zwaar vervoer, 4 op de 6 in fout in ZENNEVALLEI

C21

Zwaar vervoer, 4 op de 6 in fout in ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

isteren omstreeks het middaguur, zette de politiezone Zennevallei een post op ter hoogte van de Bergensesteenweg. Vooral zwaar vervoer werd geviseerd. 

Zo werden zes vrachtwagens onderworpen aan een uitgebreide controle. Vier vrachtwagens bleken niet in orde. Eén bestuurder vervoerde goederen zonder geldige vergunning en kon tevens geen geldige vrachtbrieven voorleggen. De boete bedroeg maar liefst 1 990 euro. Verder werd een buitenlandse bestuurder betrapt die niet in orde bleek te zijn met de technische keuring, alsook met de ADR-wetgeving (vervoer gevaarlijke stoffen). De boete van 1 275 euro werd onmiddellijk betaald. Daarnaast werd nog een bestuurder beboet voor het niet voldoende zekeren van zijn lading. De boete bedroeg 350 euro. Een laatste voertuig bleek niet in orde met de technische keuring. Hier bedroeg de boete 150 euro. 

Rijden met zwaar vervoer is een grote verantwoordelijkheid. Zwaar vervoer vormt een permanent risico op de verkeersveiligheid en daarom worden inbreuken met en door zwaar vervoer ook zeer zwaar beboet. Voor de politiezone betreft het overigens een prioriteit.  

Alle 176 bestuurders blazen negatief!

Naast de vrachtwagens werden daarenboven bestuurders van personenwagens onderworpen aan een alcoholcontrole. In totaal werden er 176 bestuurders gecontroleerd. Allen testten ze negatief. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief