BEERSEL Nieuw draaipunt openbaar vervoer is een feit

BEERSEL Nieuw draaipunt openbaar vervoer is een feit

Editiepajot_bart_devill___draaipunt_bussen
foto Bart Devillé
 

 

Zaterdag werd het nieuwe draaipunt voor het openbaar vervoer langs de Zoniënwoulaan(ter hoogte van frituur Smulplezier) in Alsemberg officieel geopend. Dit bijna 6 jaar na de goedkeuring van de plannen.

 

Het Winderickxplein in Alsemberg is altijd al een belangrijk knooppunt/overstappunt geweest in het openbaar vervoernetwerk van de gemeente Beersel. Het centrum van Alsemberg wordt bediend door de lijnen 136, 137, 153 en 155 van de vervoersmaatschappij De Lijn. Ook de TEC (hoofdzakelijk actief op het Waals grondgebied) bedient het centrum Alsemberg met de Lijnen 40, 121 en 122. Na het verdwijnen van de busterminus op het Winderickxplein in Alsemberg (werken startten in 2011) doken er allerhande problemen op. Bussen van De Lijn en TEC konden niet langer stoppen aan het plein. Een tijdje stonden de bussen dan maar stil langs de Zoniënwoudlaan, wat voor verkeersonveilige toestanden zorgde. Nadien werd er een wachtplaats georganiseerd op de begraafplaats van Sint-Genesius-Rode. En dit was ook niet ideaal….

Het Gewest onderzocht de mogelijkheid voor een rotonde aan Vastiau. Echter, daar werd geopteerd voor verkeerslichten. Hierdoor was er geen draaimogelijkheid voor bussen.

 

Kristien Vanhaverbeke(N-VA), schepen van Mobiliteit: “In 2014 werd het plan goedgekeurd voor een definitieve oplossing in de vorm van een busdraaipunt op de parking van het intussen ongebruikte voetbalveld van Alsemberg. En nu, bijna 6 jaar later, is het er! ”Het inrichten van het busdraaipunt op de parking Zoniënwoudlaan verzekert een veilige en vlotte overstap tussen de halteplaatsen van de verschillende lijnen. Behalve het draaipunt komen er ook nog twee parkeerplaatsen voor wachtende bussen. De buschauffeurs kunnen daar meteen ook een pauze nemen. Kristeien Vanhaverbeke: “ Op de vernieuwde parking hebben we nu ook 1 parkeerplaats voor personen met een handicap en 2 parkeerplaatsen voor laden elektrische voertuigen. Er is ook één en ander veranderd voor Frituur Smulplezier. Zij zijn hier al  aanwezig van 1993 en verhuisden van de achterkant van de parking naar de straatzijde. “

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 03 apr 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Hugo Devillé | 26 mrt 2020

archief