BEERSEL Soroptimist Club Beersel opgetogen over respons in regio van “Orange the World”

C21

BEERSEL Soroptimist Club Beersel opgetogen over respons in regio van “Orange the World”

Editiepajot_bart_devill___orange_the_world
ingezonden foto
 

 

Dinsdag 10 december “Internationale Mensenrechtendag” eindigde de sensibiliseringscampagne tegen gender gerelateerd geweld “Orange the World”. Soroptimist Club Beersel zorgde er voor dat hier ook in de regio aandacht werd aan besteed. Geweld tegenover vrouwen en meisjes is één van de meest voorkomende schendingen van de mensenrechten in de wereld. Via de media worden we wekelijks geïnformeerd over de dramatische gevolgen  van partnergeweld. Van 25 november tot 10 december werden wereldwijd zoveel mogelijk gebouwen “oranje” gekleurd als heldere, optimistische kleur voor een toekomst zonder geweld tegen vrouwen.

Soroptimist International is een NGO van vrouwen met een stem in diverse organen van de Verenigde Naties en de Raad van Europa. Soroptimist Club Beersel maakt hiervan deel uit en heeft dan ook de gemeenten in de regio Zennevallei en het Pajottenland aangespoord om aan deze actie deel te nemen. En met resultaat! Twee gemeenten Lennik en Sint-Genesius-Rode zetten zich dit jaar bijzonder in om gebouwen in het oranje te kleuren tijdens deze periode. Andere gemeenten verspreidden banjers, vlaggen of affiches om het probleem aan te kaarten. Omdat zij regelmatig geconfronteerd worden met partnergeweld, werkte ook de politiezone Zennevallei actief mee.

De leden van Soroptimist Club Beersel zijn dan ook opgetogen over de respons in de regio en willen dan ook alle verantwoordelijken danken voor de bewustmaking van de bevolking en hopen dat volgend jaar nog meer gemeenten zullen “oranje” kleuren als “respect tegenover vrouwen”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief