BEERSEL/HALLE - Omwonenden willen snel Drasopbrug. Petitie gestart

C21

BEERSEL/HALLE - Omwonenden willen snel Drasopbrug. Petitie gestart

Drashaak
Fileproblemen door kapotte Drasopbrug en eenrichtingsverkeer in de Haakstraat: omwonenden starten petitie.
 

Omwonenden van Drasop en Haakstraat in Beersel en Halle zijn een petitie gestart om het sluipverkeer in hun omgeving aan te kaarten. Ze laten de  bestuurders in beide gemeenten weten dat ze de toestand onhoudbaar vinden en dringen er  op aan dat er zeer spoedig maatregelen worden genomen. De  petitie verzamelde in zeer korte tijd  enkele honderden handtekeningen.

De actievoerders: " Wie zal ons daarbij ondersteunen ? Sinds de sluiting van de Drasop brug en dan de eenrichting van de Haakstraat, is er steeds meer verkeer op het Krabbos. Sinds september hebben wij soms 20 tot 30 minuten nodig om tot aan de Alsembergsesteenweg langs het Krabbos te raken … Het is vreselijk. Het Krabbos is een kleine autosnelweg geworden waardoor steeds meer mensen rijden. Onze wijk is niet meer rustig en is gevaarlijk voor onze kinderen geworden (op sommige plaatsen geen voetpad & geen fietspad). Deze files veroorzaken ook veel vervuiling in ons landelijke dorp.

We willen dat de brug snel kan worden hersteld en dat de test in de Haakstraat geen definitieve oplossing zal worden, gezien de negatieve invloed op het verkeer. (Er waren toch nooit problemen daar!).

Graag slimme oplossingen om in ons eigen dorp te kunnen circuleren. "

"In 48u, hebben 337 bewoners getekend, en dat blijkt niet te stoppen… Dit toont aan hoe groot het probleem is. 

De bedoeling is een oplossing voor de mobiliteitsproblemen ’s morgens in Krabbos te vinden. Er is geen andere mogelijke weg, en ook geen veilig alternatieve voor fiets of wandelaars om het centrum van Dworp te bereiken. Vanaf 20 januari zijn er werken op de ring richting Brussel, wat betekent veel meer sluiptraffic, en de toestand zal zeker verder verslechteren maanden lang.

Wij vragen u snel een oplossing voor onze (& jullie) buurt !" schrijven ze aan de gemeenteraadsleden van de beide gemeenten.

 De petitie is  hier terug te vinden.

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief