BEERSEL 100 agendapunten samen voor OCMW- en Gemeenteraad Beersel

BEERSEL 100 agendapunten samen voor OCMW- en Gemeenteraad Beersel

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 

De leden van de OCMW- en Gemeenteraad van Beersel hebben nog eens mogen “werken” voor hun zitpenningen. De OCMW raad begon om 20u30 en het begin van de gemeenteraad was voorzien voor 21u30. Het werd dan ook een raad met een onderbreking halfweg en einde om kwart voor 2. Raadslid Klaas Slootmans vond het niet kunnen, zo een lange agenda. Groen had het er moeilijk mee dat al een en ander in de pers was verschenen voor de gemeenteraad had plaats gevonden. Blikvangers op de agenda uiteraard de goedkeuring van het geïntegreerd meerjarenplan 2020-2025 en verschillende belastingen en andere retributies. Dit meerjarenplan werd wat het deel van het OCMW betreft al behandeld tijdens de OCMW-raad, het overige deel was voorbehouden voor de gemeenteraad.

Toelichting bij het meerjarenplan -deel OCMW- werd gegeven door schepen Sonia Van Wanseele(Lijst Burgemeester). In haar toelichting bij de prioritaire doelstelling zorg en welzijn, stelde zij dat alle inwoners gemakkelijk de weg moeten vinden naar de dienst- en hulpverlening binnen zorg, gezondheid en welzijn en hier gebruik van maken volgens hun objectieve noden zonder drempels. Ook gaf zij nog mee dat vanuit het lokaal sociaal beleid de gemeente de regierol krijgt om in te zetten op sterke en kwalitatieve hulpverlening. Ook stond zij nog stil bij de goedkeuring van het beleidsplan IGS tewerkstelling en de nota geïntegreerd breed onthaal.

Toelichting bij het meerjarenplan op de gemeenteraad werd gegeven door schepenen Eddy Deknopper(Lijst Burgemeester) van financiën en Kristien Vanhaverbeke(N-VA) van mobiliteit. Eddy Deknopper wees er o.m. op dat Beersel vandaag een financieel gezonde gemeente is. “Ook in de huidige bestuursperiode 2020-2025 toont het gemeentebestuur de ambitie om de uitgaven onder controle te houden en de inkomsten te verzekeren, zodat de geselecteerde actieplannen en investeringen gefinancierd kunnen worden. “ Vervolgens ging hij dieper in op het investeringsbeleid, fiscaliteit en subsidies en een evenwichtig schuldenbeleid. Kristien Vanhaverbeke had het o.m. over de investeringen in mobiliteit en openbare ruimte die met 12,5 miljoen euro ook een grote hap uit het budget nemen. Voor nieuwe fiets- en voetpaden is er 3 miljoen euro aan de kant gezet. Ook is er nog een bijkomend budget van 2,3 miljoen euro voor de vernieuwing van straten met daarbij fiets- en voetpaden. Vooraleer te stemmen konden de raadsleden uiteraard vragen stellen. Het geïntegreerd meerjarenplan -deel OCMW- werd goedgekeurd door de CD&V- N-VA- Open Vld meerderheid en Groen, Vlaams Belang stemde tegen en UF onthield zich. Het meerjarenplan op de gemeenteraad werd alleen door de meerderheid goedgekeurd, de oppositie onthield zich.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Hugo Devillé | 26 mrt 2020
Hugo Devillé | 23 mrt 2020
Roger Swalens | 20 mrt 2020

archief