BEERSEL Schepen Wouters stapt uit de Open Vld fractie

BEERSEL Schepen Wouters stapt uit de Open Vld fractie

Editiepajot_bart_devill___gw
ingezonden foto
 

 

Zopas maakte de Open Vld Beersel, bij monde van afdelingsvoorzitter Patrick Vandervelden en gemeenteraadslid Jos Savenberg bekend dat schepen Gilbert Wouters “éénzijdig besliste om voortaan als onafhankelijke te zetelen in de gemeenteraad en het college”. Open Vld Beersel zegt deze beslissing ten zeerste te betreuren “niettegenstaande ze niet volledig onverwacht komt”. Ook heeft men het over “verschillende winden die waaiden sinds de installatie van het nieuwe, dynamische bestuur van Open Vld Beersel” en “Daar waar het nieuwe partijbestuur de gemeentelijke diensten opener en klantvriendelijker wou maken, in alle transparantie, opteerde schepen Wouters om de oude gesloten koers verder te zetten”.

Schepen Gilbert Wouters ziet het anders: “ Het vertrouwen was erg zoek in onze fractie en afdeling. Ik denk dat er nog steeds een verschil bestaat tussen een schepencollege en fractievergadering en met vertrouwelijke zaken moet men niet onmiddellijk naar de pers lopen. En verder….. er zijn er die werken en er zijn er die denken dat ze werken. Als onafhankelijke zal ik volgens mij beter mijn mandaat als schepen kunnen vervullen. “ Naast Gilbert Wouters zal ook Linda Boon, lid van “het bijzonder comité voor de sociale dienst” eveneens als onafhankelijke zetelen. Burgemeester Hugo Vandaele(Lijst van de Burgemeester): “We kunnen in Beersel besturen met een ruime meerderheid(Lijst burgemeester, N-VA, Open Vld) van 18 op 29 raadsleden. Dit blijft ook zo: de schepen blijft op post met behoud van zijn bevoegdheden en Open Vld Beersel herbevestigt haar steun aan de coalitiepartners. Een en ander is het gevolg van onenigheid in de plaatselijke Open Vld en daar hebben wij ons niet mee te bemoeien. “

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 namen de liberale krachten van Beersel nog in gescheiden slagorde deel aan de verkiezingen, naar de verkiezingen van 2018 toe, vonden zij elkaar terug….. en namen met één lijst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Hugo Devillé | 26 mrt 2020
Hugo Devillé | 23 mrt 2020
Roger Swalens | 20 mrt 2020

archief