40 jaar Carnaval op Radio Victoria HALLE

40 jaar Carnaval op Radio Victoria HALLE

Radio_victoria_40_jaar_pers
De ploeg van Radio Victoria staat klaar om het 40ste jaar van de radio in te gaan. Foto © Marc Sluys
 

2020 wordt een bijzonder jaar voor de Halse radio Victoria. Op zondag 23 maart 1980 om 10 uur ‘s morgens ging onze allereerste radio-uitzending de lucht in. We waren pioniers. Voortaan konden de inwoners van de Zennevallei en het Pajottenland naar hun eigen vrije radio luisteren. Het was toen exact één week na carnaval, dus we wisten al meteen waarover we het konden hebben!

Intussen is er veel veranderd. Een nieuwe generatie radiomakers is aan de slag gegaan, onze programma’s zijn wereldwijd te beluisteren via internet én we zijn actief geworden op sociale media met beeld en klank.

Maar wat er onveranderd is gebleven, dat is ons enthousiasme, onze liefde voor het radiovak én onze interesse voor het sociaal-culturele leven in Halle en het Pajottenland. Dus met alle plezier reserveren we ook in 2020 weer heel wat zendtijd voor het Halse carnaval, hét volksfeest van het jaar waar duizenden streekgenoten gepassioneerd mee bezig zijn. Goed voor 260 uur druk beluisterde carnavalsprogramma’s!

CARNAVALITIS! 
Maandagavond op Victoria (Happy Music) betekent: Carnavalitis! Voor het 18de jaar op rij. Ook dit jaar houden we de vinger aan de pols en duiken in de coulissen van het Halse carnaval met interviews, reportages en veel carnavals-en ambiancemuziek. 

Vanaf 19 uur warmen we op met het “Ambicafé”

Om 20 uur begint Carnavalitis

En na 22 uur zorgen we wekelijks voor een stevige afterparty in ‘Studio Carnavalitis” met non-stop carnavals-en partymuziek via 105.2 FM, radiovictoria.be of download onze app

CARNAVALITIS ON TOUR

Ook dit jaar plannen we enkele speciale live-uitzendingen tussen de carnavalisten op locatie. Met interviews, live-optredens van Halse artiesten en.. enkele verrassingen:    

Maandag 6 januari live @ Halle Schaatst op het Stationsplein

Maandag 20 januari  Blue Note café op de Grote Markt

Zaterdag 25 januari vanuit CC ‘t Vondel n.a.v. de prinsenpaarverkiezing met om 18u11 bekendmaking van de Rode Draadproef

Zaterdag 1 februari @ Oenstellingsgala Halse Hofmaarschalken en Hofdames

Maandag 10 februari Den Herberg Buizingen

Maandag 17 februari  Bistro Halle

Maandag 9 maart café De Sleutel op de Grote Markt 

Maandag 16 maart taverne Lamme Gisj

Aflevering 1 ….nu maandag

Tijdens de eerste aflevering op Driekoningenmaandag 6 januari 

>krijgen de 4 kandidatenkoppels van de prinsenverkiezing een opdracht van Halattraction

>verrassen de prinsenparen en Jos Appelmans met een nieuwjaarsbrief

>blikken we vooruit naar de liedjes -en showwedstrijd Halle op Losse Schroeven

>zijn er live-optredens van De Leste Kannekes, prins Wouter, de Fleerefluiters, Jerrel en Rutsel e.v.a.     

We sluiten het Carnavalitis-seizoen dit jaar af op maandag 16 maart in taverne Lamme Gisj, het lokaal van HKV De Gebeure, de groep die 44 jaar bestaat!

TAGADA AJOIN!
Vorig jaar trokken we met een bus vol Halse carnavalisten naar Aalst voor ‘Tagada Ajoin!’, een gezamenlijke uitzending van Oilsjt Mjoezik en Victoria Halle.  Dit jaar is het aan de Aalstenaren om naar Halle te komen! We verwachten ze op... maandag 10 februari in Den Herberg in Buizingen. 

We zullen aan de Aalstenaren tonen wat we hier in Halle in onze mars hebben, al kunnen we niet beloven dat we geen Unescograpjes gaan maken. We zoeken nog naar een bekende inwoner van Dendermonde om in de jury te zitten tijdens deze ludieke clash tussen de 2 grootste carnavalssteden van Vlaanderen. We peilen naar gelijkenissen en verschillen op het vlak van tradities, liedjes, dialect en zoveel meer!    

DE NACHT VAN DE CARNAVAL TOP 100!
Ook dit jaar zijn er weer tientallen nieuwe Halse liedjes opgenomen, hits in wording voor onze carnavalsprogramma’s en de dj’s van de Gruute Met. Maar welke carnavalsnummers scoren het best bij het publiek? 

Vanaf maandag 20 januari kan je stemmen op al jouw favoriete Halse en internationale carnavalhits. Vorig jaar stonden Ronny de Facteur & den Belleman voor het tweede jaar op rij op nummer 1 met “dein stoemenee venèir”.  De prijs voor ‘klassieker van het jaar’ ging naar “Bisjkes” van Yves Segers en de Mannen van de Met. Stemmen kan tot en met maandag 24 februari om 20u33. 

Tijdens de Nacht van de Carnaval top 100 op schrikkeldag zaterdag 29 februari vanaf 20u33 maken we de nieuwe uitslag bekend in JC De Kazerne in Halle.  Met tal van optredens van Halse carnavalsartiesten. 

Kaarten aan €5 te koop in het Streekproductencentrum en tijdens de live-uitzendingen van Carnavalitis.

De top 100 hoor je pas op de radio op de zondag na Kindercarnaval, zondag 15 maart vanaf 13 uur via 105.2 FM of www.radiovictoria.be

40 JAAR!
Hoe we 40 jaar vrije radio in Halle gaan vieren? Die plannen  doen we binnenkort uit de doeken. Wél kunnen we al verklappen dat...

>we tijdens het weekend van carnaval -exact 40 jaar na de eerste uitzending- in ons carnavalsarchief duiken 

>Sonny Vanderheyden een geschiedenis van 40 jaar vrije radio in Halle heeft geschreven 

>we legendarische stemmen nog eens voor de microfoon zullen halen 

En...??????   Wordt vervolgd!!!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 sep 2020
Hugo Devillé | 21 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020

archief