BEERSEL Brassband Alsemberg bestaat 150 jaar

BEERSEL Brassband Alsemberg bestaat 150 jaar

Editiepajot_bart_devill___brassband_alsemberg
foto Bart Devillé
 

 

Dit jaar viert Brassband Alsemberg zijn 150 jarig bestaan. Brassband Alsemberg is de opvolger van de vroegere fanfare Laurier-Chêne en behoort ongetwijfeld tot de oudste en actiefste verenigingen van Beersel. 150 jaar geleden zag de muziekvereniging het levenslicht in één van de zolders van de Herisemmolen. De juiste stichtingsbenaming was: “Fanfare Genootschap van Alsemberg”. Een paar jaar later werd de naam veranderd in : “Laurier-Chêne”. Op het einde van de 19de eeuw telde men meer dan 150 leden. In 1975 werd aan Gust Langendries , directeur van de kersverse Rijksmuziekacademie in Alsemberg en liefhebber van de Britse Brassbandsound, gevraagd om de fanfare te dirigeren. Hij aanvaardde…. Op voorwaarde dat hij de fanfare kon omvormen tot brassband. En zo geschiedde…. Vaste dirigent vandaag is Wim Stas.

De eerste activiteit in het kader van het 150 jarig bestaan vindt al plaats op 26 januari in de Herisemmolen of “Ouverture 1870”, de feestelijke opening van het jubeljaar. Dit is enkel voor genodigden, maar een aanloop naar veel meer en waar iedereen wordt verwacht ……1 februari om 19u30 is Brassband Alsemberg de gast van Kon.Harmonie Sint-Cecilia Halle in CC ’t Vondel. 14 maart in de kerk van  Alsemberg vindt een Jubileumconcert plaats i.s.m. Academie Orfeus, zelf 50 jaar oud. Gastsolist is Mark Walters, flugelhorn van de Grimethorpe Colliery Band(UK). Er is de opvoering van de Cantate ter ere van Onze Lieve Vrouw Alsemberg, gecomponeerd door Remi Ghesquière, samen met het Sint Ceciliakoor uit Alsemberg en de koren van de academie Orfeus. In navolging van vorig jaar zorgt Brasband Alsemberg voor gastronomieconcerten op 19, 20 en 21 juni in de tuin van De Pastorie te Alsemberg. “Mag het wat meer zijn?” is het thema van de Festivaldag, met tal van activiteiten, op 5 juli in de Boesdaalhoeve te Sint-Genesius-Rode. Tenslotte volgt er nog een Galaconcert 24 oktober in CC de Meent te Alsemberg. Gastsolist is Lode Violet. Principal Brassband Willebroek. Dirigent: Young Brassband Willebroek.

Er werd ook een Steuncomité 150 jaar Fanfare Laurier-Chêne/Brassband Alsemberg opgericht. Je kan kiezen uit 3 formules: goud, zilver of brons. Meer info: info@brassbandalsemberg.be . De jubilerende muziekvereniging wordt in goede banen gehouden door voorzitter Bert Stulens, secretaris Marga Devalck, penningmeester Yves Bagare en bestuursleden Piet Vansintjan, Wilfried Oscé, Peter Spiliers, Geert Vancraynest, Peter Savenberg en webmaster Marga Devalck.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 26 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief