Weekend (bijna) zonder alcohol in PZ Zennevallei (BEERSEL en HALLE)

C21

Weekend (bijna) zonder alcohol in PZ Zennevallei (BEERSEL en HALLE)

Alcoholctl__1_
 

Drinken en rijden horen niet samen. Het risico op een verkeersongeval is wetenschappelijk bewezen veel groter. Daarom organiseert de politiezone regelmatig controles. Afgelopen jaar organiseerde de politiezone Zennevallei zo net geen 100 alcoholacties. In totaal werden 16 626 voertuigen gecontroleerd. 238 bestuurders (1,4 %) hadden net dat glaasje te veel op.

Ook dit jaar zet de politiezone Zennevallei in op controles in kader van alcohol en drugs, gordeldracht, afleiding (gsm achter het stuur), snelheid, … kortom de killers in het verkeer. 

Hopelijk behoorde u ook bij de 98 % goede bestuurders en diende u niet enkele uren aan de kant te staan of uw rijbewijs af te geven. 

Resultaten Calvados-actie afgelopen weekend

Afgelopen weekend werd er opnieuw een grote verkeersactie opgezet. Met 10 inspecteurs werd een eerste dispositief opgesteld ter hoogte van de Lotsestraat in Beersel. In totaal werden 574 voertuigen gecontroleerd. Drie bestuurders bliezen alarm en nog eens drie positief. Daarnaast werd een proces-verbaal opgemaakt voor zwartwerk, voor een inbreuk op de taxiwetgeving en één proces-verbaal voor het aantreffen van een geseind voertuig, dat bleek gestolen te zijn. 

Een tweede dispositief werd opgesteld op de Bergensesteenweg in Halle. Hier werden nog eens 379 voertuigen gecontroleerd. Twee bestuurders bliezen alarm en twee positief. Verder werden ook twee positieve speekseltesten afgenomen (drugs). De rijbewijzen werden ingetrokken. Tevens werd nog één proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de gordel, twee processen-verbaal voor drugsbezit en één voor rijden zonder rijbewijs. Bijkomend werd nog één bestuurder betrapt op het rijden tijdens een verval recht tot sturen. Hij had dus eerder al een overtreding opgelopen waarbij het rijbewijs werd ingetrokken. Eén buitenlander werd betrapt en diende onmiddellijk zijn boete te betalen. Het ging om een bedrag van 384 euro. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief