BEERSEL Fotograaf Alex Vanhee stelt tentoon in Destelheide

BEERSEL Fotograaf Alex Vanhee stelt tentoon in Destelheide

Editiepajot_bart_devill___destelheide_tentoonstelling1
ingezonden foto
 

 

Nog tot eind mei kan men kennis maken met de “Grote en kleine helden” van fotograaf Alex Vanhee. in de centrale hal van Vormingscentrum Destelheide te Dworp. De expo is gratis te bezoeken voor verblijvende groepen, buurtbewoners of voorbijgangers, telkens van 9 tot 17u. Het mag worden gezegd, de foto’s van Alex Vanhee spreken een ruim publiek aan. Jong of oud, rocker, popfanaat of housefan, Vlaming, Waal, Brusselaar, Europeaan of wereldburger, overtuigd chirolid of stoere scout, groot of klein. Kortom, iedereen kan zich vinden in de dynamische zwart-wit foto’s van Alex Vanhee.

Als een echte ambassadeur van de muziekscène in binnen- en buitenland oversteeg Alex Vanhee in zijn carrière de grenzen van België en werd hij een vaste waarde in binnen- en buitenland. De expo “Grote en kleine helden” zet deze succesvolle carrière van Vanhee in de kijker: van zijn eindwerk fotografie “Big Dreams : Dream Big” tot zijn beelden voor de recente reeks “Dans Dans Dans”.  Alex Vanhee is het best bekend als concert- of muziekfotograaf. David Bowie, Iggy Pop, Editors, Oscar and the Wolf, PJ Harvey, Geike Arnaert, Thé Lau, Toots Thielemans, Isolde Lasoen, Luc De Vos, ….. : allemaal stonden ze op of naast het podium al eens voor de lens van Vanhee. Het zijn grote nationale en internationale “helden”. Maar Vanhee hecht evenveel belang aan de verhalen van “kleine helden”: de buurman-duivenmelker, de playbackartiest, de slowdanser, minder bekende kunstenaars van toen en nu, de toeschouwer van een concert.

Gedurende de hele tentoonstelling kan men bij de kunsteducatieve dienst van Destelheide, Dharts, de gratis educatieve map komen halen of ze online opvragen. In deze map vindt men doe-opdrachten en diverse invalshoeken om de expo op een andere manier te bekijken en beleven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 25 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief