BEERSEL BosAardBlij Beersel doet oproep naar vrijwilligers, gemeente organiseert infoavond

BEERSEL BosAardBlij Beersel doet oproep naar vrijwilligers, gemeente organiseert infoavond

Editiepajot_bart_devill___voedselbos
foto Bart Devillé
 

In december vorig jaar werd “officieel” kennisgemaakt en -stilgestaan bij het project BosAardBlij in de Beerselse deelgemeente Alsemberg. Het initiatief kwam tot stand dank zij Tania Berlize uit Huizingen. Uiteindelijk stelde het gemeentebestuur van Beersel een terrein ter beschikking op de hoek van de Pastoor Bolsstraat en de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Ook Pro Natura en Velt stapten mee in het project.

En toen zei Tania: “Met het voedselbos willen enkele geëngageerde burgers uit Beersel en omstreken een stukje mooiere en gezonde wereld nalaten aan de komende generaties, alsook bijdragen aan een voedselsysteem met respect voor aarde, mens en dier. Wij zien het voedselbos als een soort eetbaar parkje waar mensen kunnen samenkomen om er te genieten van al het levend lekkers en moois. “

Het terrein werd al grondig aangepakt en een en ander voorbereid, maar er valt nog heel wat te doen. Onlangs kwam er een oproep naar (vast)plant- en zaaigoed om de bodem te bedekken rond de boompjes. Maar om dat te verwelkomen  op een “klare” plek, zou het goed zijn om vooraf nog wat voorbereidend werk te verzetten zoals: de inplant-cirkels rond de bomen afbakenen, boomstammetjes zagen(om het voorgaande te doen), compost verdelen(in de cirkels) en bramen verwijderen.

Wat nog kan: de open plek vrijmaken, paden verder bedekken, bramen intomen en hagen vrijhouden. Er worden alvast enkele extra werkmomenten ingelast: zondag 22/3 tussen 14 en 17u, zaterdag 28/3 tussen 10u en 13u30(+verzagen van boomstammetjes), zaterdag 25/4 tussen 14u en 17u(+verzagen van boomstammetjes) en zondag 26/4 tussen 10u30 en 12u30.

Naar de toekomst toe willen de initiatiefnemers meer mensen samen brengen die graag mee bouwen aan een stukje mooiere toekomst. Zo zoekt men nog meters en peters voor enkele bomen, paden- en perceelhoeders, kunstenaars en knutselaars, uitvinders en ideeënmakers, aanmoedigers/lekkermakers.

Naargelang de klus waar jij je schouders kan en wil onder steken, vraagt het bos wat van je tijd om het te helpen groeien. Zo wordt het voedselbos een toekomstbos gedragen door velen! Voor de geïnteresseerden wordt er een infoavond georganiseerd dinsdag 24 maart om 20u in Kasteeltje Domein Rondenbos Alsembergsteenweg 1046 te Alsemberg. Inschrijven? bosaardblij@velt.nu of milieu@beersel.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief