BEERSEL Juf Greta ging met pensioen in GBS Dworp

BEERSEL Juf Greta ging met pensioen in GBS Dworp

Editiepajot_bart_devill___juf_greta
foto Bart Devillé
 

Vrijdag 21 februari was de laatste werkdag van juf Greta(Bayens) in de Gemeentelijke Basisschool van Dworp, na de krokusvakantie komt zij dan ook niet meer(officieel) terug. Wat het feestelijk afscheid betreft, vermoedde ze wel iets, maar was toch verrast. In de turnzaal van de school werd het dan ook een afscheid om nooit te vergeten.

Dit keer stonden niet de kinderen op het podium, maar wel Greta Bayens(61). Haar hele loopbaan kreeg ze voorgeschoteld, met tussendoor een aantal uit te voeren opdrachten in interactie met de kinderen. Er werd gedanst, gezongen en… cadeautjes uitgedeeld. Het werd een heel mooi feest, waar groot en klein van genoten heeft. Directrice Veerle Aerts: “Een mooi afscheid van een fijne collega, die steeds met volle zin en inzet voor de klas heeft gestaan, met aandacht voor ieder kind en elke collega.

Aan de slag in Dworp

Greta Bayens komt zeker niet uit een “onderwijzers”familie, was wel geïnteresseerd in logopodie met kinderen. “Maar het kot-leven in Gent lag me niet en ik opteerde dan voor leerkracht lager onderwijs, een richting die ik aanvatte in Sint-Victor Alsemberg en met goed gevolg. Greta beëindigde dan haar studies en kon aan de slag in 1979 in het Assumptainstituut te Sint-Pieters-Leeuw. In de periode nadien bracht zij meerdere interim opdrachten tot een goed einde in verschillende lagere scholen van Beersel, maar vanaf 1981 kon zijn in GBS Dworp aan de slag.

Een rijk verleden en nog een mooie toekomst

“Ik herinner het mij nog goed, in het tweede leerjaar en onmiddellijk met 34 kinderen in de klas. Vandaag zou men protesteren!” In al die jaren groeide Greta uit tot een onmisbare bouwsteen van GBS Dworp. “Waar men mij nodig had, sprong ik in en steeds met plezier. Ik heb het ook altijd graag gedaan en moest ik mogen herbeginnen, ik zou ook opteren voor hetzelfde beroep. Voor mij was het steeds de mooiste job die er bestond. Wel en dit moet ik toegeven is er nu een groot verschil met vroeger. Toen moesten we alleen goed kunnen lesgeven, nu komt er heel wat meer bij kijken. En wat na deze loopbaan? “ Ronald, mijn echtgenoot, gaat binnen enkele dagen met pensioen en wij hebben vijf kleinkinderen. Tevens zing ik bij het koor in Linkebeek en in de maand mei speel ik mee in de productie Daens van K.T. Weredi  Lot in Huizingen. Dus, zeker geen tijd om mij te vervelen. “

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Hugo Devillé | 26 mrt 2020
Hugo Devillé | 23 mrt 2020
Roger Swalens | 20 mrt 2020

archief