Beersel heeft een nieuw jaarmarktcomité

Beersel heeft een nieuw jaarmarktcomité

Editiepajot_bart_devill___jaarmarkt_comitee_beersel_vz_en_kristien
foto Bart Devillé
 

 Het jaarmarktcomité van deelgemeente Beersel besliste vorig jaar om te stoppen met de organisatie van de jaarmarkt van Beersel. Het jaarmarktcomité van Beersel had enkele moeizame jaren achter de rug en de groep was te klein, waardoor alles terecht kwam op diezelfde personen. Dit bleek uiteindelijk niet meer haalbaar.

Het gemeentebestuur van Beersel bleef niet bij de pakken zitten en lanceerde begin dit jaar een oproep en ging op zoek naar “ een nieuw bestuur met enthousiaste Beerselaars die ervoor wilden zorgen dat er ook in 2020 een jaarmarkt plaats vindt in Beersel”.

Handelszaken, adviesraden en de plaatselijke verenigingen werden aangeschreven. Ook in de Rondenboskrant en via de sociale media kwam er een oproep. Kristien Vanhaverbeke(N-VA), schepen van Lokale Economie en Jaarmarkten: “Als gemeente willen wij blijven investeren in de jaarmarkten, het zijn unieke dagen die de mensen samenbrengen.

Wij voorzien niet alleen een budget, een administratief medewerker werkt aan alle jaarmarkten mee om de comités met raad en daad bij te staan. En onze inspanningen hebben nu dus geloond! “ Het resultaat van de initiatieven en de oproep was uiteindelijk een bijeenkomst van geïnteresseerden in het Beersels restaurant 3 Fonteinen die leidde tot de installatie van een nieuw comité.

Als voorzitter kwam Steve Weckx uit de bus: “ Toen ik vernam dat de jaarmarkt van Beersel dreigde te verdwijnen, nam ik onmiddellijk een beslissing, dit mocht niet gebeuren. Ik ben dan mee in de boot gestapt. De groep mensen die zich aanboden, zijn stuk voor stuk gemotiveerd en vastberaden om er iets van te maken. De verkiezing tot voorzitter was onverwacht, maar ik wil er voluit voor gaan”. Het secretariaat zal worden waargenomen door Leentje Blykers: “ We zijn er onmiddellijk ingevlogen en hebben nu al heel wat ideeën om er op zaterdag 19 september er een prachteditie van te maken.”

Maken verder deel uit van het jaarmarktcomité van Beersel: Murielle Henvaux, Sylvia Deschuyteneer, Greet Germis, Johan Germis, Kiki Hylebos Leentje Blijkers en Thomas Debelder,. Ook schepen Vanhaverbeke en Linda Simon van de gemeente wonen de vergaderingen bij. Geïnteresseerden die willen meewerken kunnen zich nog steeds melden bij secretariaat@beersel.be -  02/359 17 32.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 03 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Hugo Devillé | 26 mrt 2020

archief