BEERSEL Gemeente Beersel helpt

C21

BEERSEL Gemeente Beersel helpt

Editiepajot_bart_devill___soniavanwanseele
foto Bart Devillé
 

 

Ook de gemeente Beersel wil mensen in nood ondersteunen. Daarom lanceerde het gemeentebestuur zonet een online hulpplatform onder de naam “Beersel helpt”. Het kan niet genoeg worden benadrukt, het coronavirus is gevaarlijk voor kwetsbare mensen en ouderen. Via dit platform kunnen vrijwilligers zich aanmelden om de kwetsbare Beerselaars – die het best zoveel mogelijk thuis blijven - te helpen met diverse taken, zoals een babbeltje maken via de telefoon, flyers bedelen, mondmaskers maken, uitlaten van de hond, een brief schrijven enz.  Zo wil de gemeente mensen in nood helpen en isolement doorbreken.

 

De gemeente koppelt elke vrijwilliger aan een buur in hun straat, wijk of buurt die een zorgvraag stelde. Indien nodig wordt er nog verder contact opgenomen om ervoor te zorgen dat de hulp zo goed mogelijk verloopt. Iedereen die zich meldt is ook verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de Vlaamse Overheid. Het platform is te vinden op https://www.impactdays.be/beerselhelpt/.

Wie een zorgnood heeft kan ook terecht op 0800 150 50 of  beersel.helpt@beersel.be  Schepen van Sociale Zaken, Sonia Van Wanseele(Lijst Burgemeester): “In tijden van nood is er gelukkig veel solidariteit. Ook in Beersel is dit voelbaar. De gemeente dankt alvast de vrijwilligers. Dit platform werd mogelijk gemaakt door de organisatie “Give a day” en hun medewerkers die lokale besturen hierin ondersteunen. Wij wensen ook hen te bedanken voor hun engagement. “

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 jun 2021
Marc Sluys | 04 jun 2021
Hugo Devillé | 04 jun 2021

archief