BEERSEL Destelheide zal fungeren als schakelzorgcentrum, indien nodig

BEERSEL Destelheide zal fungeren als schakelzorgcentrum, indien nodig

Editiepajot_bart_devill___destelheide
foto Bart Devillé
 

 

Ondertussen is het officieel dat Destelheide in Dworp zal fungeren als schakelzorgcentrum, indien dit nodig zou blijken. In een schakelzorgcentrum kunnen coronapatiënten verblijven die te goed zijn om nog in het ziekenhuis te blijven, maar toch nog niet genoeg hersteld om al naar huis te gaan. De overheid heeft hiervoor strenge richtlijnen opgesteld waaraan Destelheide tegemoet kan komen.

Destelheide wil in deze moeilijke tijden zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen.

 

Het schakelzorgcentrum betreft een samenwerking tussen een regionaal ziekenhuis en onder meer apothekers, thuisverpleging en sociale verpleging. De huisartsen coördineren het centrum en de overheid financiert het. Het grote voordeel voor het ziekenhuis is dat er zo extra bedden vrijkomen.

De eerstelijnszone van deze regio strekt zich uit van Pepingen tot Linkebeek. De lokale besturen van Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Pepingen, Drogenbos, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek werken hierin samen. Voor wie Destelheide nog niet zou kennen, het is een uniek centrum voor jeugd, kunst en creatie in Vlaanderen. Hier lenen de architectuur, de rustige en groene omgeving en de ruime lokalen zich tot creatieve en kunstzinnige activiteiten. Maar ook tot vorming, stages, congressen, workshops,… met of zonder overnachting en nog veel meer!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2020
Hugo Devillé | 30 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief