BEERSEL Momenteel (nog) geen Corona klachten in WZC De Ceder

BEERSEL Momenteel (nog) geen Corona klachten in WZC De Ceder

Editiepajot_bart_devill___deceder
foto Bart Devillé
 

Ook Woonzorgcentrum de Ceder is nu al 5 weken gesloten voor alle bezoek, met alle gevolgen van dien. Contacten met familieleden moeten dan ook hier op een andere manier gebeuren. Directie en personeel, bijgestaan door vrijwilligers, stellen alles in het werk om een en ander vlot(ter) te laten verlopen.Wekelijks krijgen de familie van de bewoners en de vrijwilligers een nieuwsbrief van De Ceder. Dagelijks worden de bewoners ingelicht en op de hoogte gehouden door het personeel en deze laatsten proberen hen af te leiden met een mooie tekening, een wandeling in de tuin, het voorlezen van een brief, of gewoon een babbel.

En blijkbaar met resultaat, directeur WZC De Ceder, Tina Van Bockstal: “Het gaat goed in woonzorgcentrum de Ceder, met alle personeel en alle bewoners. Er had niemand koorts vanmorgen, noch andere symptomen.  Alle personeelsleden zijn aanwezig, we krijgen extra hulp van personeelsleden van OCMW Beersel. Er heerst een positieve sfeer. We zijn als woonzorgcentrum nog niet getest en zitten ook niet in de tweede testfase van de overheid. Het kan zijn dat we pas in mei zullen getest worden.  Alle bewoners die naar de kliniek moesten voor een ingreep of die getest zijn door huisdokters, hebben tot nu toe negatief gescoord op Covid-19. Zoals reeds beloofd, zullen we open communiceren, indien ook in ons woonzorgcentrum het virus vastgesteld wordt. In samenspraak met de coördinerend arts en op richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid bereiden we ons hier heel goed op voor. “

Het woonzorgcentrum heeft men al een aantal weken opgesplitst in afdelingen per verdieping. Nu het mooi weer wordt, werd dit doorgetrokken tot de tuin. Bewoners zitten op mooie afstand van elkaar op het terras of gewoon in het zonnetje, opgesplitst per verdieping. Er zijn al volop ijsjes gegeten in de zon. Veel bewoners hebben al een mooi kleurtje en tanken volop vitamine D. De bewoners worden ook van buiten uit verwend. Een Beerselse chocolatier bracht op Paaszaterdag een reuzegrote chocoladen paashaas. Een bakker trakteert bewoners en personeel op een taartje. Een Beerselaar heeft mondmaskers geprint, en nog dagelijks komen Beerselaars zelfgemaakte mondmaskers binnenbrengen. Nu wordt uitgekeken  naar schorten die het personeel kunnen voorbinden. Ze moeten van goede stof zijn, wasbaar op 90 °. Er is namelijk een grote schaarste aan beschermpakken voor het zorgkundig personeel. In gemeente Beersel coördineert Beersel helpt T080015050  beersel.helpt@beersel.be de schortenactie. Neem gerust contact op. Tenslotte, in WZC De Ceder is er momenteel geen bezoek mogelijk. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief