BEERSEL Soroptimist Club Beersel helpt kinderen van Beersel in deze coronacrisis

BEERSEL Soroptimist Club Beersel helpt kinderen van Beersel in deze coronacrisis

Editiepajot_bart_devill___labtops_beersel
foto Bart Devillé
 

Soroptimist International is een NGO die opkomt voor kinderen en vrouwen. De acties van Club Beersel zijn erop gericht om de levensomstandigheden van de meest kwetsbare groepen te verbeteren zowel op lokaal, als nationaal, als internationaal vlak. Danielle Vander Gught  van Soroptimist Club Beersel: “Er zijn nog steeds kinderen in onze streek die geen toegang hebben tot internet of niet beschikken over een laptop. Deze meest kwetsbare groep loopt het risico daarom niet op een correcte manier de lessen te kunnen volgen. In deze coronacrisis was het dus direct duidelijk dat dit één van onze goede doelen zou worden.”

De dienst Welzijn van Beersel bleek al gestart met een enquête om te bepalen hoe hoog de nood was voor de kansarme kinderen van Beersel. Het OCMW , de dienst Onderwijs en de directies van de scholen gaven aan dat  7 laptops nodig waren. Bij de start van het 3e trimester riskeren deze kinderen immers achterop te geraken indien ze niet over een laptop beschikken.

Danielle: “Onderwijs is voor ons  een  basisrecht bij de opvoeding van kinderen. Op zoek naar een snelle en praktische oplossing kwamen we na wat speurwerk bij de firma Realdolmen terecht. Ons project en de werking van Soroptimist werden aan de verantwoordelijken van Realdolmen door Danny Matton, een medewerker, voorgesteld . Op vrijdag voor Pasen kregen we het goede nieuws : Realdolmen verklaarde zich bereid onze actie te ondersteunen en heeft aangeboden de laptops niet alleen technisch op punt te stellen maar deze te schenken! We zijn bijzonder blij dat we deze laptops ter beschikking kunnen stellen van  de Beerselse Scholen zodat alle kinderen in staat zijn de aanlooplessen te  volgen .” De labtops die uiteraard heel welkom zijn in Beersel werden aan het Sociaal Huis in Huizingen door Danny Matton van Realdolmen, Danielle Vander Gught en Christel Hanssens van Soroptimist Club Beersel, overhandigd aan de Beerselse schepenen, beiden CD&V: Sonia Van Wanseele, o.m.Sociale Zaken en Gelijke kansen en Jo Vander Meylen, o.m. onderwijs en jeugd.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief